Google, Android Brillo ile küçük ev aletlerini de ele geçirmeyi hedefliyor

Google, Android Brillo ile küçük ev aletlerini de ele geçirmeyi hedefliyor

Google, Nest'i satın aldıktan sonra nesnelerin interneti ve akıllı ev sistemleri üzerine daha fazla eğiliyor. Bu alanda çıkan yeni bir söylentiye göre Google, Android'in düşük bellekli cihazlarda kullanılabilir bir sürümünü geliştiriyor.

Şu anda 512 MB RAM kullanan cihazlara hitap eden Android, bu yeni sürümde 32-64 MB bellekli cihazlar tarafından kullanılabilecek. Tabi söz konusu olan bu cihazların bir akıllı telefon veya tablet olması değil. Google, internete bağlanabilen ve monitörü bile olmayan herhangi bir nesneyi Android üzerinden konuşturmak istiyor.

Nest ilk bağlantıları kurmaya başladı bile

Google Glass'ı da yeniden gündeme taşımak isteyen Nest'in kurucusu Tony Fadell, hali hazırda Nest üzerinden diğer akıllı ev sistemlerini birbirine bağlıyor. Ocak ayında Nest'in uygulama geliştirme arayüzünü (API'sini) 15 yeni şirkete açmış olması bundan sonra daha geniş kapsamlı bir ilerleme olacağını düşündürüyor.

Kod adı Brillo olarak geçen yeni yazılımın  önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Google I/O etkinliğinde sahneye çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor. Zira Android'in yeni sürümü Android M ve yeni gelişmeler konferansın ana konuları gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.