Yenilenen Google Glass bu yaz tekrar gündeme oturabilir

Yenilenen Google Glass bu yaz tekrar gündeme oturabilir

Google'ın satıştan kaldırdığı ve yeniden yapılanma için Nest'in kurucusu Tony Fadell’e devrettiği ve 2. sürümünün yolda olduğunu paylaştığımız Google Glass bu yaz yeniden gündeme oturabilir.

Bugüne kadar gördüğümüz en fütüristik teknolojik aletlerden biri olan akıllı gözlük Google Glass, tam olarak sonlandırılan bir proje olmadı. Artık Google Glass'ın günlük kullanıma daha uygun bir hale getirmesi planlanıyor ve Tony Fadell'in açıklamalarına göre Glass'ın yeniden sahneye çıkması için çok fazla beklemeyeceğiz.

Financial Times'ın haberine göre Fadell, Glass projesinde kutsallık atfettikleri bir şey olmadığını ve detaylara yeniden eğilerek Glass'ı daha ileri taşıyacaklarını ifade ediyor. Kendi ekibine güvenen Fadell, yakında sunacakları yenilikler için de heyacanlı olduğunu ekliyor.

Nest markasıyla çıkmayacak

Fadell'in açıklamalarına göre Glass, Nest markası altında bir ürün olmayacak. Şu an için eldeki verilerde bir eksiklik söz konusu değil, ancak kullanıcılardan alınacak yorumlar önem taşıyor.

Google’ın yarı gizli projelerine baka Google biriminden 'mezun edilerek' ayrı bir birim haline getirilmesi öngörülen Google Glass'ın her şeye rağmen fütüristik bir giyilebilir cihaz olması bakımından halen sıcaklığını koruduğunu söyleyebilriz.

Diğer yandan Google'ın yeri geldiğinde geri adım atmakta çekinmediği ve diğer akıllı gözlük projelerinde de ilerlemeler olduğu düşünülürse Google Glass'ın bu yazın popüler giyilebilir cihazı olup olmayacağını tartışmakta bir mahsur yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.