SaaS arama çözümü Algolia 18,3 milyon dolar daha yatırım aldı

SaaS arama çözümü Algolia 18,3 milyon dolar daha yatırım aldı

SaaS olarak çalışan bir arama çözümü olan AlgoliaAccel Partners önderliğinde 18,3 milyon dolar değerinde A serisi yatırım aldığını duyurdu. Yatırımla birlikte Accel Partners ortaklarından Philippe Botteri de Algolia'nın yönetim kuruluna dahil oldu. Ayrıca Alven Capital, Point Nine Capital ve Storm Ventures gibi şirketin mevcut yatırımcıları da bu tura dahil oldu.

2012 yılında Paris/Fransa'da kurulan Algolia, en kısa tanımıyla, web siteleri için oldukça kolay ve hızlı şekilde entegre edilebilen bir arama çözümü. Günümüz teknoloji dünyasında zahmetli ve pahalı bir iş olan arama konusunu tamamen üstlenen şirket, müşterilerine, kullanıcıları için en hızlı ve en doğru çalışan arama sonuçlarını sunma imkanı tanıyor.

Medium ve Product Hunt'ın da aralarında bulunduğu 500'ün üzerindeki şirkete hizmet veren Algolia, ortalama olarak her ay 4 milyardan fazla aramaya 'aracılık ediyor'. Algolia'nın bugüne kadar aracılık ettiği toplam arama adeti ise 110 milyar seviyesinde.

Yatırım sonrası her iki taraftan yapılan açıklamalar da şirketin bundan sonra daha da agresif olarak büyümeye devam edeceği yönünde. Baktığımızda gerçekten zahmetli ve pahalı bir konuda, SaaS olarak aylık 50 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet veren Algolia'nın hala büyümeye fazlasıyla açık olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.