Programlanabilir insansız uçak Smartplane havada 80 dakika kalabiliyor

Programlanabilir insansız uçak Smartplane havada 80 dakika kalabiliyor

Programlanabilir insansız hava aracı (drone) Smartplane, (daha önce Bayquş adıyla tanıtmıştık) kendi uçağını yapmak isteyenleri Kickstarter'a davet ediyor. Aralarında bir Türk'ün de bulunduğu üç kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Smartplane, 'drone-sever' kitleye yeni bir oyuncak sunuyor.

Yaklaşık 1 milyon dolar toplama hedefindeki proje, konfigüre edilebilir ve SDK (yazılım geliştirme kiti) ile sunulan bir insansız hava aracı. Tak-çalıştır özelliği sayesinde kendi donanımınızı USB ve ağ bağlantısıyla kolayca Smartplane’e bağlayarak veya mevcut donanımlardan seçerek uçurabiliyorsunuz. Tabi uçuracağınız ülkeye göre bazı sınırlamalara takılmanız büyük ihtimal.

80 dakika uçuş, 300 gram yük taşıma yeteneği

Smartplane ile uçuş sistemleri konusunda endişelenmeden kendi havasal uygulamanızı geliştirebileceğinizi söyleyen girişimciler (Tomi ve Maksim Piriyev ile Kaan Özgen) Smartplane'in 80 dakika boyunca uçabildiğini ve 300 grama kadar yük taşıyabildiğini paylaşıyor.

Smartplane ekibi, Azerbaycan Yüksek Teknolojiler Parkı'ndan büyük destek almış (teknokent) ve şimdi yine onların desteğiyle China Startup Investment Forum’a katılacak. Prototipten seri üretime kadar önemli bir maliyeti olan bu proje için bir yandan yatırım ararken diğer yandan Kickstarter'da bir kampanya başlatmayı uygun görmüşler.

Henüz yolun başında olan Smartplane'in 53 gün içinde hedefine ulaşması için Kickstarter sayfasını veya piriyevaero.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.