Google'dan URL'leri sesle paylaşmanızı sağlayan Chrome eklentisi: Tone

Google'dan URL'leri sesle paylaşmanızı sağlayan Chrome eklentisi: Tone

Google, paylaşmak istediğiniz web sayfası bağlantılarını sesle aktaran deneysel bir Chrome eklentisi yayınladı. Google araştırma blogunda tanıtılan Tone eklentisi, paylaşmak istediğiniz URL için tanımlanan bir tonu, tek tuşa basarak yakınınızdaki bir diğer bilgisayara aktarmanızı sağlıyor.

Google araştırmacılarının ilk versiyonunu bir öğleden sonra sadece eğlence için geliştirdikleri Tone, deneysel bir ürün ve elbette limitleri var, buna karşın ilginç ve kulllanımı eğlenceli. İnsan sesi gibi davranan bir yayın mekanizmasına sahip olan Tone eklentisini yüklediğinizde bilgisayarınız URL'lere özel tanımlanan tonları sesli olarak aktarabilme ve duyabilme becerileri kazanıyor.

google tone2 Chrome tarayıcınızda açtığınız bir sayfanın adres çubuğunun yanındaki Tone ikonunu tıkladığınızda bilgisayarınız o URL için bir ton yayınlıyor. Eklentiye sahip ve elbette yakındaki bir diğer bilgisayar "duyduğu" sesi yeniden URL'ye çeviriyor ve bunu size bildirim olarak aktarıyor. Aldığınız bildirimi tıkladığınızda paylaşılan sayfadasınız.

Google, Tone'un daha küçük gruplar için paylaşım yapmaya daha elverişli olduğunu kabul ediyor, bununla birlikte Tone, Hangouts'ta da çalışıyor. İncelemek isterseniz Tone Chrome eklentisi için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.