Girişimcilik ekosisteminin ana aktörlerinden olan kuluçka merkezleri ve hızlandırma programlarını yeniden listelemenin zamanı geldi de geçiyor. Bu listede Türkiye'de yerleşik aktif girişim destek programlarına yer vermeye çalıştık. Listedeki 19 girişim destek programı, genel olarak benzer süreçler sonunda benzer katkılar sağlayabilecek programlar ama elbette birbirinden ayrılan yönleri bulunuyor.
2012 yılında hazırladığımız 'girişiminizi hızlandırabilecek 21 kuluçka merkezi ' yazımızda da yer alan Avrupalı kuluçka merkezlerini veya 500 Startups ve Y Combinator gibi ABD merkezli programları bu listede bulamayacağınızı eklemeliyim. Melek yatırımcı ağlarını ve devlet teşviklerini de bu listeye dahil etmedik.
1
2
Bilkent CyberPark
Bilkent Üniversitesi bünyesindeki Cyberpark, Türkiye'nin en önemli Araştırma Merkezleri'ni bünyesinde bulunduran Bilkent Cyberpark, kuluçka merkezi olarak sunduğu hizmetlerle en aktif girişim destek programlarından biri.
3
BU Hayal Et
Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Merkezi tarafından hayata geçirilen Hayal Et, Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının bilgi birikimi ve desteğini yenilikçi girişimcilerle buluşturmayı hedefliyor.
4
Embriyonix
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir merkezli iş derneklerinin destekleriyle kurulan Embriyonix, başta Ege bölgesi olmak üzere Türkiye’de girişimcileri destekliyor.
5
Enkuba
Enkuba yenilikçi girişimcilere iş yeri, bilgi birikimi, başlangıç sermayesi ve yeni bağlantılar kurma fırsatı sunuyor. Türkiye dışındaki girişimlerle de ilgileniyor.
6
etohum
Bir kuluçka merkezi olarak tohumları atılan Etohum, Türkiye'nin en aktif girişim hızlandırma programlarımdan biri.
7
Garanti Partners
Garanti Partners, Garanti Bankası'nın girişimcileri ve KOBİ'leri desteklemek amacıyla kurduğu bir oluşum. Program ortaklarından biri de BÜMED Business Angels.
8
GEMİM
Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) tarafından kurulam GEMİM,
YASAD - GEMİM, bir Girişimcilik Eğitim Merkezi ve İnkübasyon Merkezidir. Yenilikçi fikrinizin, global ticari bir ürüne dönüşeceğine inanıyorsanız, henüz firmanız yoksa ya da firmanız 36 aydan daha gençse, bizimle hızlanmaya ve büyümeye hazırsınız demektir.
9
Girişim Fabrikası
Girişim Fabrikası, 2011 yılında Özyeğin Üniversitesi tarafından kurulan, Turkcell ve TEB tarafından desteklenen en dinamik girişim hızlandırma programlarından biri.
10
Inovent Kulucka Merkezi
2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Inovent, özellikle akademi temelli girişimciliğe odaklanıyor ve henüz erken aşamada olan teknolojilerin ticarileştirilmesine destek oluyor.
11
Inventures
Inventures, Türkiye'de teknoloji odaklı girişimciliğe odaklanan girişim hızlandırma programlarından biri.
12
İTÜ Çekirdek
İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent tarafından 2011 yılında kurulan İTÜ Çekirdek; teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerini destekliyor. İş ortaklarıyla girişimcilere önemli oranda nakit desteği ve ayni yardımlarda bulunuyor.
13
PİLOTT
Türk Telekom’un girişim hızlandırma programı olan PİLOTT, her sene 2 dönemde 12 haftalık programla girişimcileri hedeflerine 'uçurmaya' çalışıyor.
14
SERA Erciyes
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi içerisinde yer alan SERA Erciyes, teknoloji odaklı proje iş fikirleri olan genç girişimci adaylarını başarılı birer girişimci olarak yetiştirmeyi amaçlayan uygulamalı bir ön kuluçka hizmeti sunuyor.
15
Startup Kitchen
Startup Kitchen, dijital tasarım ajansından girişim destek programına evrilen bir süreçle doğdu ve bu üretim tecrübesiyle girişimcileri destekliyor.
16
Sucool
SuCoolaSabancı Üniversitesi bünyesinde Türk Telekom ana sponsorluğunda faaliyet gösteren SuCool, ön kuluçka merkezi olarak girişimcileri geleceğe hazırlıyor.
17
TEB Girişim Evi
TEB Girişim Evi, Türk Ekonomi Bankası'nın bünyesinde kurulan bir girişim destek programı. Girişimcilere daha çok eğitim ve danışmanlık anlamında destek oluyor.
18
Teknojumpp
ODTÜ ve ODTÜ Teknokent bünyesinden çıkan bir başka girişim hızlandırma programı olan TeknoJumpp, kendini Türkiye'nin uluslararası hızlandırma programı olarak tanımlıyor. Girişimcilerinin Silikon Vadisi'ne kadar sıçramasına yardım ediyor.
19
Yeni Fikirler Yeni İşler
ODTÜ Teknokent bünyesindeki Yeni Fikirler Yeni İşler, hem fikir aşamasındaki hem de proje halindeki girişimleri destekliyor.
20
Viveka
2010'da Ankara’da kurulan bağımsız bir girişim hızlandırma programı olan Viveka, girişimcileri eğitmek, bir üst seviyeye çıkarmak için çalışıyor. Çeşitli girişimcilik etkinliklerinin de organize edilmesini sağlıyor.
21
Koc Universitesi Kulucka Programi
Koç Üniversitesi'nin Kuluçka Programı girişimciler için yılda 2 çağrı açtığı 3 aylık hızlandırma programı sunuyor ve girişimciler için sürekli olarak eğitim etkinlikleri düzenliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap