Kredi kartı boyutlarında oyun konsolu projesi: Arduboy

Kredi kartı boyutlarında oyun konsolu projesi: Arduboy

Oyun konsolları geçmişten bugüne çok fazla değişti ve gelişti. Bununla birlikte zaman zaman eskilere dönüş ve nostalji akımları da çok çeşitli yeni konsolları görmemizi sağladı. 8 bit nostaljik oyunları oynamanızı sağlayan Arduboy da bu el oyun konsollarından bir tanesi.

Açık kaynak Arduino ile geliştirilen Arduboy'un en dikkat çekici yanlarından biri boyutları. Kredi kartı büyüklüğünde olan Arduboy'un üzerinde 6 tuş ve siyah-beyaz OLED ekran bulunuyor. Ufak bir hoparlörü de üstünde barındıran Arduboy, yüksek teknolojiyi düşük maliyetle yakalamaya çalıştığını iddia ediyor. 180 mAh'lik bir bataryası bulunan Arduboy'un şarjı 8 saatten fazla süre dayanıyor.

Arduboy, açık kaynak kodlu oyunu destekliyor ve açık kaynak kodlu olduğu için geliştirici kitlerini de kullanıcılara sunuyor. Dilerseniz Arduboy için geliştirilmiş klasik oyunları tamamen ücretsiz olarak oynayabileceğiniz gibi, ilgisi olanlar ve kendi oyununu yaratmak isteyenler için de Arduboy bir platform olarak hizmet veriyor.

Arduboy'un bir diğer amacı da çocuklara programlamanın öğretilmesini sağlamak. Bir oyun platformu ve oyun yaratma imkanı sunarak, gençleri yazılım geliştirmeye teşvik etmek istiyor. Bu yüzden Arduboy, C++ ile nasıl Arduboy oyunları geliştirilebileceğine dair ücretsiz kaynakları da sunuyor. Bu eğitim ve açık kaynaklı yapı, Arduboy'un ekosisteminin de gelişmesi ve kullanıcıların zaman içide farklı oyunları ücretsiz olarak edinebilmesini de sağlıyor olacak.

Kickstarter'da an itibariyle 250 bin dolarlık bağış toplamayı başaran Arduboy projesinde ilk teslimatların Ekim 2015'de yapılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.