Coca-Cola'dan girişim hızlandırıcı program: Coca-Cola Founders

Coca-Cola neredeyse 130 yıllık geçmişi ve 129 bin çalışanıyla dünyanın hem en köklü hem de en büyük şirketlerinden biri.
Coca-Cola'dan girişim hızlandırıcı program: Coca-Cola Founders

coca-cola-foundersCoca-Cola neredeyse 130 yıllık geçmişi ve 129 bin çalışanıyla dünyanın hem en köklü hem de en büyük şirketlerinden biri. Yeni girişimleri de yakından izlediklerini sık sık tekrarlıyorlar. İlk olarak Ekim 2014'te ortaya çıkan Coca-Cola'nın girişim hızlandırıcı programı, verdikleri önemin en somut kanıtı. Program bu yıl Coca-Cola'da İnovasyon ve Girişimcilik bölümünün VP'si David Butler yönetiminde yenilenmiş olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Yeni modelle Coca-Cola Founders girişim hızlandırıcı programının odağına yeni girişimciler alınıyor. Program farklı ülkelerden farklı dinamiklere yer vererek, girişimcilere Coca-Cola'nın en büyük problemlerini ve zorlandığı noktaları aktarıyor, sonrasında ise  Coca-Cola'nın büyük ağını, imkanlarını ve kaynaklarını tahsis ederek "kurucu ortaklık" modeliyle girişimleri hızlandırmayı amaçlıyor. Girişimciler böylece Coca-Cola'nın muazzam kaynak gücünü kullanarak, hem Coca-Cola'ya hem de dünyaya yardımı olabilecek girişimlerini hayata geçirebiliyor. Coca-Cola maddi anlamda destek sağlarken bir yandan da geniş ağını girişimlere sunuyor.

Şu anda Coca-Cola Founders bünyesinde şimdilik 11 girişim bulunuyor. 3'üncü dönemine giren programda Coca-Cola girişimlerin yüzde 20 hissesini alıyor. Bunun karşılığında ise elbette değişen miktarlarda bir maddi yatırım, kaynak, erişim gücü ve ilişki yönetimi gücünü girişimle paylaşıyor. Coca-Cola Founders herhangi bir başvuru kabul etmek yerine, referans modeliyle çalışıyor. Co-Founder Network ile birlikte çalışan Coca-Cola, buradan gelen referans sahibi başvuruları ve girişimleri programa dahil etmek için çalışmalara başlıyor.

Hemen aşağıdan Coca-Cola Founders'ı anlatan bir videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.