Rocket Internet, Carspring'le ikinci el araç pazarında yeni bir dönem açmak istiyor

Rocket Internet, Carspring'le ikinci el araç pazarında yeni bir dönem açmak istiyor

Rocket Internet'in yeni girişimi Carspring.com bugün Londra'da açılışını yaptı. İkinci el araç alım satımını yeniden yorumlayan Carspring, sunduğu hizmetlerle bu alandaki klasik hizmetleri geride bırakmak niyetinde.

Daha önce McKinsey'de danışmanlık yapan Peter Baumgart ve Maximilian Vollenbroich tarafından kurulan Carspring, kullanılmış araç satışındaki sorunları çözmek için alışılmadık bir yöntem uyguluyor. Satışa sunulan araçların bakımını üstleniyor, almak istediğiniz aracı kapınıza getiriyor ve 14 gün test sürüşü, 60 gün süresince de garanti sunuyor.

Satış işlemlerini de üstlenen Carspring, bu hizmetler için ek bir ücret talep etmiyor ancak sonlandırdığı her satışta yüzde 5 -10 arasında bir komisyon alıyor. Bu oranı da aracın fiyatına göre belirliyor. Kısacası araç satışına özel bir pazaryeri olarak pazara giriş yapıyor.

ikinci el arac satisi

Carspring modelinin işlerliği ve Türkiye'ye uygulanabilirliği

İkinci el araç alım satımında özellikle güven sorunu olduğu herkesçe malum. Benzer sorunların böyle bir sistemle ortadan kaldırılabilmesi mümkün gözüküyor ancak komisyon oranının sistemin geleceğine dair temel referans olacağını düşünüyorum.

Hali hazırda bazı üreticilerin kendi markalarına ait ikinci el araçları benzer şekilde sattığını biliyoruz. Bu noktada sıfır araç mı yoksa garantili bir ikinci el araç mı? sorusu akla geliyor ve Carspring'in özellikle sıfır araç almak isteyenleri cezbederek pazar payı kazanabileceğini düşünüyorum.

Bu sistemin Türkiye'de tam anlamıyla uygulanıp uygulanamayacağı meçhul. Hem yasal prosedürler hem de hizmet anlayışının bize uyup uymayacağını deneyerek görmek lazım. Yakında benzer modellerin karşımıza çıkacağını düşünüyoruz ama geçmişte bu modeli deneyenler de olabilir. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.