Google, Android uygulamaları için de "ön kayıt" devrini başlattı

Google, Android uygulamaları için de

Google, Android uygulama ve içerik mazağası Google Play'e sessiz sedasız yeni bir özellik daha ekledi. Artık Google Play kullanıcıları henüz yayınlanmamış uygulamalara ön indirme (ön kayıt) talebinde bulunabilecek.

Söz konusu özellik, uygulama geliştiricilerinin ve markaların uygulamalarını yayınlanmadan önce ön talep toplamasını sağlıyor.

Böylece hem yayınlandığı ilk anda uygulamalarının daha fazla kişi tarafından indirilmesini isteyenler yayıncılar hem istediği uygulamayı merakla bekleyen kullanıcılar muradına ermiş olacak.

Otomatik indirme yok, bildirim var

Eğer bir Google Play kullanıcısı iseniz bu özelliği ilk olarak kullanan Terminator Genisys: Revolution oyununa ön indirme talebi oluşturabilirsiniz. Uygulama yayına hazır olduğunda kullanıcılara bir bildirim gelecek. Yani otomatik bir indirme olmayacak. Diğer yandan isteyen kullanıcılar bu talebi aynı şekilde geri çekebilecek.

Google Play Uygulama Indirme

Google'ın ön indirme talebini herkese açıp açmayacağı ve bu işten para kazanıp kazanmayacağı bilinmiyor. Ancak her halükarda kullanıcıların daha fazla uygulama indirmesi özellikle ücretli uygulamalar tarafında Google'ın gelirlerini olumlu yönde etkileyecek.

Geçtiğimiz ay arama sonuçlarında uygulama keşfi özelliğini başlatan Google görünüşe bakılırsa bu alanda farklı adımlar atmak konusunda çekingen davranmıyor ve davranmayacak da. Zira mobil uygulama pazarlaması giderek büyük bir pazar haline geliyor. Google gibi Apple, Facebook ve hatta Twitter'da bu alanda elini olabildiğince güçlendirmek istiyor.

Aşağıda Terminator Genisys: Revolution adlı oyunun tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.