Spotify'ın online video servisini 20 Mayıs'ta tanıtması bekleniyor

Spotify'ın online video servisini 20 Mayıs'ta tanıtması bekleniyor

Online müzik dinleme servisiyle iddialı olsa da, gittikçe ısınan video alanında Spotify'ın konumu henüz biraz zayıf. Ancak görünen o ki şirket bu farkı hızla kapatmaya hazırlanıyor. 20 Mayıs'ta New York'ta düzenleyeceği etkinlik için basına davetiyeler göndermeye başlayan Spotify'ın online video yayınlama servisini tanıtması bekleniyor.

Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre Spotify'ın online video servisi, müzikle tamamlayıcı özellikte olabilir. Bu makul bir  beklenti olsa da WSJ, haberinde şirketin, YouTube ve Facebook videoya rakip olabilecek bir web video servisi üzerinde çalıştığını söylüyor. Video içeriğiyle ilgili Spotify'ın YouTube'da kanalı olan yayıncıları kendi servisine çekmeye çalıştığı, birlikte içerik üretme gibi teklifler sunduğunu iddia eden WSJ, Spotify'ın Time, Tastemade, Maker Studios ve Fullscreen gibi yayıncılarla da görüştüğünü belirtiyor.

Online müzik Spotify'ın halihazırda iyi olduğu bir alan ancak bağımsız bir online video servisi, karlı olmasına karşın şirket için bambaşka bir oyuna işaret ediyor. Spotify'ın bu konuda ne kadar agresif bir tutum izleyeceğiyle ilgili kesin bilgiye 20 Mayıs'ta ulaşacağız.

Spotify geçtiğimiz Eylül ayında video reklam servisini tanıtmıştı.

spotify davet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.