Kolektif House: Kiracısını üretmeye teşvik eden etkinliklerle rakiplerinden ayrılan paylaşımlı ofis

Kolektif House: Kiracısını üretmeye teşvik eden etkinliklerle rakiplerinden ayrılan paylaşımlı ofis

Paylaşımlı ofisler, özellikle az çalışanlı internet girişimlerinin artmasıyla birlikte daha popüler oldu. Farklı uzmanlıkları olan kişilerin toplandığı bu alanlar girişimlere yeni bakış açıları kazandırırken topluluk ve ağların oluşmasını da sağlayabiliyor. Geçen yılın sonunda İstanbul'da hizmet vermeye başlayan Kolektif House da özellikle üretmeye ve girişimler arası iletişimi teşvik etmeye odaklı stratejisiyle farklılaşmaya çalışıyor.

Şirketin kuruluş hikayesi kısaca şöyle: Babson College'da aldığı eğitimden sonra iki yıl Kuzey Afrika'da çalışan Ahmet Onur, Türkiye'de kendi girişimini yapmak için ülkeye dönüyor. Aynı şekilde kendi projelerine yoğunlaşmak için Amerika'dan dönen ve ofis arayan Civan Orhan ve Arda Yiğithan Orhan kardeşler yakın arkadaşları olan Ahmet Onur'la görüşüyorlar ve ardından sadece kendileri için bir ofis kurmaktan vazgeçerek "Love, create& inspire" yani "sev, üret, ilham ver" felsefesine sahip bir ortak çalışma alanı kurmaya karar veriyorlar. Öncelikleri ise farklı kişiler ve disiplinlerdeki şirketleri bir araya getirerek güzel bir harmoni içerisinde topluluk oluşturmak ve bunu gittikçe büyütmek.

KoLounge

Kolektif House'un diğer paylaşımlı ofislerden ayrılan en önemli özelliği, genellikle monoton olan çalışma alanlarını farklı etkinliklerle hareketlendirmek ve bu yolla paylaşımcı topluluklar oluşturmak. Ekip KH'da hem kendileri etkinlikler düzenliyorlar hem de dışarıdan şirketler ve kişilerin etkinlik düzenleyebilmesine olanak sağlıyorlar. Örneğin iş çıkış saatlerinde; en üst katta verilen yoga dersleri, giriş katında müzik eşliğinde tüm üyelerin katılımıyla yapılan happy hour'lar, çeşitli sanatsal etkinlikler düzenliyorlar. Ekip gerek etkinlikler, gerek üyelere sundukları özel servisleri ile özellikle üyelerin çalışma hayatlarını iyileştirmek için çalıştıklarını belirtiyor.

KoWork

3 katlı olan Kolektif House'un her katı farklı bölümlere ayrılmış. Sadece üyelerin girebildiği çalışma alanı olan KoWork'de isterseniz açık masa düzeninde bir yer alabiliyorsunuz isterseniz kendinize ve ekibinize özel bir oda tutabiliyorsunuz. En az 1 aylık olabilen üyeliğin içerisinde; 7/24 ofis kullanımı, tüm gün kahve ve çay servisi, hızlı ve güvenilir internet erişimi, vale servisi, temizlik, güvenlik, ısıtma, elektrik gibi bütün operasyonel hizmetler dahil. Üyeler, ofise gelen misafirlerine yine üyelere özel tam donanımlı toplantı odalarında ya da herkese açık KoLounge'da ağırlayabiliyorlar.

Bununla birlikte şirketler adres olarak Kolektif House’u da gösterebiliyorlar. Giriş kısmı olan KoLounge ise herkese açık ve ücretsiz; Dileyen herkes buraya gelip rahatça çalışabiliyor. Kolektif House bunun yanında şirketlere ve kişilere etkinlikler için de alan sağlıyor. Etkinlik sahibinin isteklerine göre bir fiyat çıkarılıyor.

kolektif-house-etkinlik-1

Açıldıktan sonra büyük bir ilgiyle karşılaşan ekip henüz birinci yıllarını doldurmadan büyümeye başlamış. KoStudio ismini verdikleri yeni çalışma ve etkinlik alanını duyuran şirket bunun için hemen yanlarındaki binayı da kendilerine dahil ederek tadilat ile hazırlıklara başlamış. Bu yeni alan ile birlikte fotoğraf çekiminlerinden, şirket toplantılarına, yoga seminerlerine ve müzik etkinliklerine kadar yine birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak ve ortak çalışma alanı kapasitesini de arttırmış olacak.

kohall

Kolektif House'un ortak çalışma alanlarıyla ilgili detaylı bilgileri buradan, düzenlenen etkinliklerin listesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.