Çeyrek performansıyla yüzü gülen Alibaba, CEO'sunu değiştiriyor

Çeyrek performansıyla yüzü gülen Alibaba, CEO'sunu değiştiriyor

Son dönemlerin en önemli internet tabanlı milyarlık şirketlerden Alibaba, yeni finansal sonuç raporuyla beklentilerin üzerinde bir başarı yakaladığını paylaştı. Çinli e-ticaret devi CEO'sunu da değiştirmeye hazırlanıyor.

Çeyrek gelirlerinde yüzde 45 oranında büyüme açıklayan Alibaba Group Holding Ltd. (BABA) brüt satış hacmindeki artışla dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Analistler, Alibaba'nın 2.77 milyar dolar kazançla bu çeyreği kapatacağını düşünmüştü ancak 31 Mart'ta biten çeyreği 2.81 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.

Hisseleri dibi görmüştü

Salı günü hisseleri en düşük seviyeye inen Alibaba, sonuçların açıklanmasıyla hisse değerinde yüzde 7.5 oranında arttış yakaladı. Paylaşılan rakamlara göre Alibaba'nın Çin perakende pazarlarında brüt satış hacminin yüzde 40 artışla 97 milyar dolara ulaştığı, mobil brüt satış hacmi de yüzde 51 olduğu belirtiliyor. Mobildeki bu artış Aralık 2014 ile biten çeyrek sonuçlarından yüzde 42 daha iyi.

BABA

B2B devi olarak bilgiğimiz Alibaba'nın satışlarının 2/3'ü C2C (müşteriden müşteriye) pazaryeri Taobao'dan gelmesi de bilinmesi gereken önemli bir detay. Aylık mobil kullanıcı sayısı yüzde 77 artışla 289 milyona ulaşan Alibaba'nın yıllık aktif müşteri sayısı da yüzde 37 artışla 350 milyona yükselmiş.

Daniel Zhang 10 Mayıs'da Alibaba CEO'su olacak

Diğer yandan Çinli şirket, yönetimde de değişikliğe gideceğini açıkladı. 10 Mayııs itibariyle yapılacak görev değişikliğinde CEO Jonathan Lu Başkan Yardımcılığı görevine alınırken, COO ünvanına sahip Daniel Zhang, Lu'nun koltuğuna geçecek.

Amazon'a rakip görenen Alibaba, Nisan sonunda Amazon rakibi Jet.com'a da tutarı bilinmeyen bir yatırım yaparak geleceğe dönük planları hakkında mesaj vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.