Mobil uygulama analitiği App Annie, Kanadalı Mobidia'yı satın aldı

Mobil uygulama analitiği App Annie, Kanadalı Mobidia'yı satın aldı

App Annie Mobil Uygulama Analitik

Mobil uygulama analitik pazarının lider girişimlerden ABD'li App Annie, Distimo'dan sonra şimdi de Kanadalı Mobidia'yı satın aldığını açıkladı.

Hollandalı Distimo'yu satın aldıktan 1 yıl sonra yeniden gücünü artıran App Annie, satın alma konusunda finansal bir paylaşmıyor. Mobidia'nın sahip olduğu tecrübeyle kendi Usage Intelligence ürününü geliştireceğini ve geliştiricilere daha derin analizler sunmak istediğini dile getiriyor.

Diğer yandan App Annie, geçtiğimiz Ocak ayında kapalı test sürecinde belli sayıda kullanıcıya açtığı Usage Intelligence ürününü artık herkesin kullanımına sunduğunu da duyuruyor. AppAnnie, bu sayede daha fazla kullanıcı/uygulama kullanım bilgisi alarak ürününü geliştirebilecek.

Kısaca belirtelim, App Annie 60 ülkeden Android ve iOS uygulamalarına dair veriler sunan bu alanda en çok bilinen girişim. Ocak 2015'te aldığı 55 milyon dolarlık yatırımla da bu alandaki iddiasını ortaya koymuştu. Mobidia ise 2012 yılında mobil uygulama kullanımında veri odaklı çalışmaya başlayan ilk girişimlerden biri ve artık App Annie'nin daha hızlı ve yetenekli olmasını sağlayacak.

Mobil uygulama pazarındaki büyümeye geçen haftaki Mobile Action'ın aldığı 2 milyon dolarlık yatırımı da eklemek gerek. Diğer yandan Apple da uygulama analitiği alanında atılım yaparak App Analtyics uygulamasını test sürümüyle hizmete sundu. Apple'ın bu alanda bir satın alma yapması da sanırım kimse için şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.