Türkiye'de geliştirilen, iPhone kamerasını makro lense çeviren telefon kılıfı MacroCase destek için Indiegogo'da

Türkiye'de geliştirilen, iPhone kamerasını makro lense çeviren telefon kılıfı MacroCase destek için Indiegogo'da

iPhone'uyla etkili yakın çekimler yapmak isteyenler için cihazın kamerasına entegre edilen onlarca kullanışlı ürünü piyasada bulmak mümkün. Buna karşın çoğu tipik bir kamera lensi gibi takıp çıkarmayı ve ayrı taşınmayı gerektiren bu cihazların en önemli sorunu pratiklikleri. Türkiye'de geliştirilen ve üretime geçmek için kısa bir süre önce Indiegogo kampanyasını başlatan MacroCase, piyasadaki muadillerine göre tasarım ve kullanım kolaylığı özellikleriyle öne çıkıyor.

iPhone'ları başta sağlık olmak üzere tanı ve test cihazlarına çeviren teknolojilerle daha sık karşılaştığımız son dönemde, MacroCase daha az karmaşık ancak işe yarar bir ürün olarak dikkat çekiyor. Plastik bir telefon kılıfı olarak tasarlanan MacroCase, iPhone kamerasına bu şekilde eklenen ve 60X'e kadar yakınlaştırma özelliğine sahip BK7  lensiyle, kullanıcıların makro fotoğraf çekme veya basit bir mikroskop yerine kullanma işlevlerini yerine getirme iddiasında.

macrocase1

Proje, Optik Sistem Mühendisi olarak görev yapan Ulaş Çırpıcı'nın, kendi kız kardeşinden yola çıkarak, okullarında mikroskoba erişimi olmayan öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir çözüm düşünmeye başlamasıyla ortaya çıkmış ve yaklaşık 17 ayda geliştirilmiş. 3D yazıcıyla üretilen kılıfın tasarımı Çırpıcı'ya ait ve bugüne kadar yüksek lisans araştırma burslarıyla fonlanmış. Projenin üretim aşamasına geldiğini belirten Çırpıcı, Indiegogo'da 5 bin dolarlık fon hedefine ulaştıktan sonra bu süreci başlatmayı planlıyor.

Indiegogo kampanyası aynı zamanda ürünün test edilmesini; başarılı olursa bugün yalnızca iPhone 5 ve 5S'le kullanılabilen MacroCase'in iPhone 6 serisi için uyarlanmasını ve toplu üretilmesini sağlayacak.

Kampanyayı ve ürünü incelemek isterseniz bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.