Uygulama mağazası optimizasyonu yapan Mobile Action'a 2 milyon dolar yatırım geldi

Uygulama mağazası optimizasyonu yapan Mobile Action'a 2 milyon dolar yatırım geldi

Mobile Action Mobil uygulama indirme

Türkiye'den San Francisco'ya giden girişimcilerimizin kurduğu 'mobil kullanıcı kazanım' platformu Mobile Action'a 2 milyon dolar yatırım geldi. Yatırım yapan tarafta da Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures başı çekiyor.

Mobil uygulamaların kullanıcılar tarafından keşfedilebilmesini kolaylaştıran Mobile Action, ücretsiz başlangıç modeline geçtikten sonra daha fazla ilgi çekmeye başlamıştı. Bu durum Felicis Ventures'ın yanısıra Streamlined Ventures, 500 Startups, 500 Mobile Collective, TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın fonu CrunchFund ve melek yatırımcılarının Mobile Action'a güvenmesini sağlamış ve ekip daha büyük adımlar atmak için yola koyulmuş.

Daha önce Felicis Ventures'ın da katıldığı bir grup yatırımcıdan 800 bin dolar yatırım alan Mobil Action'ın kurucusu ve CEO'su Aykut Karaalioğlu, Aralık 2014'ten bu yana işlerinin her ay 2 katına çıktığını söylüyor. 70 binden fazla uygulamanın geliştiricisi Mobile Action'dan faydalanmış ve bu uygulamalar 4 milyar indirme, 1,5 milyar dolar da hacim yaratmış.

Fitbit, The New York Times, Slice, Glassdoor, Zipcar ve daha bir çok önemli uygulamanın tercih ettiği Mobile Action, uygulama mağazası optimizasyonu (UMO - App store optimization, ASO) konusunda App Annie gibi çok önemli rakiplerle yarışıyor. Ancak Mobile Action, uygulamaların görünürlük puanını yükseltmek konusunda farklılaşıyor.

Mobile Action Mobil uygulama indirme 2

8 milyar veri noktası üzerinden detaylı analizler

Mobile Action, App Store ve Google Play üzerinden 3 milyar uygulamayı takip edip 8 milyar veri noktası üzerinden analizler yapıyor. Bunun sonucunda da en uygun anahtar kelimeler ve çeşitli optimizasyon kuralları neticesinde uygulamaların görünürlüğünü, dolayısıyla da indirilme sayısını artırıyor. (Görünürlük puanı A+ ile F- arasında değişiyor.)

Ücretli hizmetlerde aylık 499 dolardan başlayan bir fiyatlandırma yapan ve kurumlara özel paketler sunan Mobile Action nakit akışını pozitifte tutmaya devam ediyor. ABD'de 2 ve Turkiye'de 1 ofisi bulunan Mobile Action artık Asya'ya ve Çin pazarına da açılmayı planlıyor.

Mobile Action'ı tebrik ediyoruz ve mobil uygulamanızın indirme sayısını artıracak bir çözüm arıyorsanız MobileAction.Co'u ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.