LG G4 tanıtıldı: DSLR rakibi kamera, çıkarılabilir pil, 100 GB Google Drive

LG G4 tanıtıldı: DSLR rakibi kamera, çıkarılabilir pil, 100 GB Google Drive

Güney Koreli teknoloji üreticisi LG, yeni lokomotif cihazı LG G4'ün tanıtımı New York, Londra, Paris, Seul ve Singapur'a paralel olarak olarak İstanbul'da da yapıldı. LG'nin en üst düzey akıllı telefon rekabetindeki kozu olan LG G4, bazı sıradışı özellikleriyle iddialı geliyor.

LG Electronics Ortadoğu Afrika Bölgesi Başkanı Kevin Cha ve LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho (konuşmasını Türkçe yaptı) LG G4'ün detaylı tanıtımını ardından LG Electronics Türkiye Mobil İletişim Satış Bölüm Başkanı Ufuk Gürsoy yaptı.

Bizim de inceleme şansı bulduğumuz LG G4'ün detaylarını aşağıda okuyabilir ve LG G4'ün ilk fotoğraflarına göz atabilirsiniz.

DSLR Rakibi Kamera Özellikleri

LG G4 Ozellikleri  (5)Hemen G4'ün özelliklerine bakacak olursak, LG'nin özellikle kamera konusunda iddiasını ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.  Qualcomm Snapdragon 808 işlemcisiye sahip LG G4, F1.8 diyafram aralığına sahip 16 MP çözünürlüklü bir arka kameraya sahip. Ön kamerasıysa 8MP çözünürlüklü ve F2.0 diyafram aralığına sahip.

Ancak LG G4'ün kamerasındaki yenilikler sadece çözünürlük ve diyafram özellikleriyle sınırlı değil. LG G4'ün kamerası 0.6 saniyede aktif hale gelebiliyor. F1.8 diyafram LG G4'ün yüzde 80 daha fazla ışık yakalamasını sağlıyor.

OIS 2.0 teknolojisi de az ışıklı ortamlarda LG G4'ün performansını arttırıyor. Bu özellik bir önceki OIS+ teknolojisinin performansını ikiye katlıyor.  Zamanında Nokia yöneticilerinin DSLR makinelere rakip olma iddiasını gerçeğe dönüştürmeye oldukça yaklaşan LG, G4'te çekim özellliklerini elle ayrıntılı (objektif hızı vs.) ayalarma imkanı veriyor.

Hem RAW hem de JPEG formatında kayıt yapabiliyor. Renk Spektrum Sensörü (CSS) teknolojisiyle nesnelerden yansıyan ışığı kızılötesi algılayıcılarla belirliyor ve gözün gördüğü şekilde fotoğrafa aktarıyor. LG, CSS teknolojisinin bir akıllı telefonda ilk kez kullanıldığını söylüyor.

5.5 inç IPS Ekran

TV üretimi de yapan LG Display, G4'te yeni 5.5-inç’lik IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi) ekran kullanmış. Bu ekran renk üretiminde yüzde 20, parlaklıkta yüzde 25 ve kontrastta ise yüzde 50 daha yüksek bir performans sergiliyor.

LG G4 Ozellikleri  (4)LG G4, gelişmiş hücre içi dokunma teknolojisi içeren ilk Quad HD ekrana sahip akıllı telefon. Tam olarak ne ifade ettiğini bilmiyoruz ama LG G4'ün ekranı renk konusunda  Dijital Sinema Girişimi (DCI) standartlarına da uygunluk taşıyor.

3000 mAh'lik Çıkarılabilir Pil, MicroSD girişi, Kablosuz Şarj ve Google Drive hediyesi

LG G4, genel olarak diğer lokomotif modellerine muhalif özelliklere sahip. Tasarımda da ortaya konulmaya çalışılan bu farklılıklardan en önemlisi LG G4'ün çıkarılabilir bir pile (bataryaya) sahip olması ve kablosuz şarjı desteklemesi.

Diğer yandan LG, Google Drive'da 2 yıllığına 100 GB alanı ücretsiz olarak kullanmanızı sağlıyor. 32GB boyutundaki yerel hafıza da microSD yuvasıyla kolayca yükseltilebiliyor.

Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle gelen LG G4, 155 gram ağırlığında ve 148.9 x 76.1 x 6.3 - 9.8 mm boyutlarında. G4, ağ ve özelliklerinde bekleneni veriyor üst sınırları (LTE, NFC, Bluetooth 4.1LE) kullanıyor.

Farklı Renk Seçenekleriyle Deri ve Seramik Tasarım

USB 2.0 bağlantısı da olan LG G4, cam ve metal tasarımlara deri ve seramik tasarımlarla karşılık veriyor. Seramik tasarımda 3 farklı renk seçeneği, deri tasarımda ise 6 farklı renk seçeneği sunuluyor.

LG G4 Teknik Ozellikler

Yeni Android Arayüzü LG UX 4.0

LG, Android için geliştirdiği özel arayüzü LG UX 4.0'i ilk kez LG G4'te kullanıyor. Yeni kullanıcı arayüzü daha fazla  algılara dönük ve kişiselleştirilebilir özellikler barındırıyor. Hızlı çekim özelliği, yeni galeri sınıflandırması, etkinlik cebi özelliği (tüm etkinlikleri tek takvim), geliştirilmiş Smart Notice ekranı (seyahat, hava ve yol durumunu kontrol edip kişiselleştirilmiş uyarılar yapıyor) bunlardan bazıları.

MirrorLink özelliğiyse gelecek yeni bir güncelleme aktif olacak ve LG G4 ile Volkswagen araç bilgisayarlarının birbirine bağlanmasını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.