Facebook Business, kırk milyon aktif KOBİ'ye ulaştı

Facebook Business, kırk milyon aktif KOBİ'ye ulaştı

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin internet reklamcılığındaki yeri oldukça önemli ve Facebook'un bu alandaki ağırlığı giderek artıyor. 2011'de tanıtılan İşletmeler için Facebook (Facebook Business), henüz yapılan açıklamaya göre 40 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

KOBİ (SME) sahiplerinin işlerini kendi platformu üzerinde büyütmesini isteyen Facebook, 2014 yılında tüm sayfa, uygulama ve reklam yönetimini bir araya getiren 'Business Manager'ı aracını duyurmuştu. Bu alandaki yatırımlarını artıran dünyanın en büyük sosyal ağı, 40 milyon KOBİ için 2 yeniliğin daha haberini verdi.

Bu yeniliklerden ilki olan 'Boost Your Business' Facebook ekibinin farklı şehirlerdeki KOBİ’lerle bir araya gelmesini sağlayacak. MailChimp, Shopify, Visa gibi iş ortaklarıyla hareket edecek olan Facebook, KOBİ'leri ürün ve hizmetleri konusunda eğitecek.

Söz konusu etkinlikler ABD’nin ardından Brezilya, Meksika, Hindistan, Almanya ve Fransa olmak üzere farklı ülkelere de yayılacak ama Türkiye'ye ne zaman geleceği konusunda hiç bir ipucu yok.

Canlı sohbet ile destek hizmeti

Facebook Business KOBiİkinci yenilikse reklamverenlere birebir destek sağlayacak olan Canlı Sohbet (Chat) özelliği. Facebook’taki 'yardım alın' (get help) tıklayan reklamverenler, artık reklam konusunda Facebook çalışanları ile görüşerek direkt yardım alabilecek.

Bu özellik de şimdilik ABD, İngiltere ve İrlanda'da uygulamaya alınmış ve yakında Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgelerinde de hizmete sunulacak.

Facebook sohbet özelliğinin ne zaman Türkiye'de kullanılabileceğini söylemiyor ancak Dublin'de Türkiye'deki reklamverenlere yardımcı olan bir ekip olduğunu düşünürsek, bu özelliğin Türkiye'deki KOBİ'lere de çok geçmeden sunulacağını tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.