EIF'nin 35 milyon euroluk fonuna katılan ŞEHİR TTO, yenilikçi teknoloji girişimlerini destekleyecek

EIF'nin 35 milyon euroluk fonuna katılan ŞEHİR TTO, yenilikçi teknoloji girişimlerini destekleyecek

Sehir Universitesi Teknoloji Transferi OfisiTürkiye'de son yıllarda artan 'Teknoloji Transfer Ofisi' (TTO) konseptinin taşıyıcılarından biri olan İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Diffusion Capital Partners ile beraber 35 milyon euroluk Avrupa Yatırım Fonu'na (European Investment Fund - EIF) yatırımcı ortak olarak seçildiğini ve yenilikçi teknoloji girişimlerini destekleyeceğini açıkladı.

ŞEHİR TTO ve DCP, Avrupa Yatırım Fonu'nun açtığı çağrıya verilen 5 milyon euroluk konsorsiyum projesiyle bu desteği almaya kazanmış ve önümüzdeki 3 yıl boyunca patentli erken aşama teknoloji projelerini desteklemeyi hedefliyor.

19 Mayıs'ta başvuruları almaya başlayacak

Aldığımız bilgiye göre TÜBİTAK tarafından 10 yıl boyunca desteklenmeye hak kazanan ŞEHİR TTO, fon için özel bir program hazırlanmış ve 19 Mayıs 2015’ten itibaren teknolojiturkiye.com.tr adresi üzerinden başvuru almaya başlayacak. Haziran ayından itibaren de Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep gibi şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında tanıtım toplantıları düzenleyecek.

2011'de kurulan ŞEHİR TTO, 3 yıl boyunca tüm Türkiye’den özellikle patentli buluşu olan akademisyenlerin, en çok 5 yıllık yenilikçi KOBİ’lerin ve yeni kurulan teknoloji girişimcilerinin başvuru yapmasını bekliyor.

Üç aşamalı seçim süreci

İlk eleme ve mülakatı geçen teknoloji üreticileri yoğun bir 'Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı'na katılmaya hak kazanacak. Son aşamada ise uygun projeler, teknik analiz, mentorluk ve yatırıma uygunluk raporuyla birlikte fon yönetimine önerilecek.

Son olarak kısa bir bilgi vermek gerekirse ŞEHİR TTO, şu anda 8 kişilik bir ekibe sahip. Kuluçka merkezi ve incuba.city aracılığı ile Sosyal Girişimcilik ve Teknolojik Girişimcilik Hızlandırıcı Programı'nı yürütüyor. ŞEHİR TTO, daha önce de TÜBİTAK'tan 1513 TTO Destek Programı'ndan faydalanmıştı.

ŞEHİR TTO'nun bu yeni fonuyla ilgili gelişmeleri tto.sehir.edu.tr veya twitter/sehirtto üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.