BKM Express verilerine göre mobil e-ticarette sepet ortalaması 163 TL

BKM Express verilerine göre mobil e-ticarette sepet ortalaması 163 TL

BKM Express Sepet Ortalamasi E-ticaret 2Bu sene Mobil'15 konferansımızda özellikle mobil ticaret en çok konuşulan konulardan biriydi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko etkinlikte faydalı rakamlar paylaşmıştı. Konferanstaki sorulara yönelik çıkarılan bazı yeni rakamlar da tarafımıza ulaştı.

Özellikle mobil ile web alışverişlerinde sepet ortalamasının kıyaslaması Canko'dan istenilen bilgiler arasındaydı. Buna ilişkin BKM rakamlarına göre mobilden az da olsa daha düşük tutarlı alışverişler yapıyoruz. Mobil işlemlerde sepet tutarı 163 TL iken web'den yapılan e-ticaret işlemlerinde bu rakam 201 TL'nin üzerinde.

ABD’de mağaza içi ödemelerin mobil ödemeler içinde artan payı da dikkat çekici bir detay. Bu durumun Türkiye’yi de etkilemesi durumunda verilerin nasıl değişeceği yönündeki soruya Soner Canko şöyle yanıt verdi:

“Biz sadece internetten yapılan işlemleri değil, tüm kartlı ödemeleri takip ediyoruz. Online ödemelere kıyasla kartlı işlemlerin ortalama tutarının daha düşük olduğunu görüyoruz. Örneğin;

Kredi kartları ile ödemelerin ortalama tutarı 159 TL, Ağırlıklı olarak mikro ödemelerde kullanılan banka kartlarında 41 TL, Önödemeli kartlarda ise 23 TL’.

Mobil ödemelerin marketler, restoranlar, akaryakıt istasyonları gibi mağaza alışverişinde kullanımının artması ile sepet tutarları daha da aşağıya gelecektir.”

Türkiye e-ticaret pazarında mobilin payının yüzde 17 ve diğer ülkelerin gerisindeyiz. Soner Canko, BKM Express verilerinde bu rakamın hızla arttığını ve 2 yıl içerisinde yüzde 30’a kadar çıktığını, hatta çok yakın bir gelecekte BKM Express işlemlerinin yarıdan fazlasının mobilden yapılacağını da söylüyor.

BKM, ortalama sepet tutarı rakamları hakkında detaylı olarak aşağıdaki tabloyu paylaştı.

BKM Express Sepet Ortalamasi E-ticaretSon olarak, mobil ticarete önem vermenizi gerektiren 5 önemli veriyi ve Soner Canko'nun sunumunu paylaştığımızı hatırlatmadan geçmeyelim.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.