Şehirlerarası araç paylaşım girişimi BlaBlaCar, Amerika kıtasına Meksika'dan giriş yaptı

Şehirlerarası araç paylaşım girişimi BlaBlaCar, Amerika kıtasına Meksika'dan giriş yaptı

Blablacar MeksikaAvrupa'nın son yıllardaki popüler küresel girişimi BlaBlaCar, bu kez yüzünü Amerika kıtasına çevirdi. Paris merkezli girişim, Amerika kıtasına ilk adımını Meksikalı Rides adlı girişimi satın alarak yaptığını açıkladı. Bu son satın almayla BlaBlaCar'ın ulaştığı pazar sayısı 19'a ve üye sayısı da 20 milyonun üzerine çıkmış oldu.

Meksika'da benzin fiyatlarının 2010'dan bu yana yüzde 72 oranında arttığına dikkat çeken BlaBlaCar, ülkenin 14 büyük şehrindeki tren hizmetlerinin yeterli olmadığının da altını çiziyor. Bu sebeple iki yıldır Meksika'da güzel bir ilerleme kaydeden Rides, artık BlaBlaCar'ın 12. uluslararası ofisi olarak hizmet verecek.

Bu satın almayı bir yetenek satın alması olarak değerlendiren Fransız girişim, özellikle Avrupa pazarında hızla büyüyor. Doğru Avrupa odaklı Autohop'u satın aldıktan sonra Almanya'daki büyük rakibi Carpooling.com'u da satın alan Blablacar, Türkiye'ye 2014'ün ilk yarısında adım atmıştı. BlaBlaCar'ın Asya açılımı ise Ocak ayında Hindistan ile başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.