KakaoTalk, mobil sosyal ağ Path'i satın alıyor

KakaoTalk, mobil sosyal ağ Path'i satın alıyor

İlk olarak 2010 yılında yayınlanan ve o dönemde özellikle Amerika'da büyük ilgiyle karşılanan mobil sosyal ağ Path, Güney Kore merkezli mobil mesajlaşma uygulaması KakaoTalk tarafından satın alınıyor.

Path'i aslında mobil sosyal ağdan öte sadece özel çevrenizden oluşan kapalı bir sosyal ağ olarak nitelendirebiliriz. Zira Path'in amacı her anınızı paylaşmaya değer bulacağınız yakın çevreniz ve aileniz ile uygulama üzerinden paylaşımlarda bulunup, iletişim kurmanız. Bunun için de 150 kişilik bir arkadaş listesi limitiniz var.

Ancak ilk yılından sonra özellikle Amerika'da ve küresel pazarda istediği kadar büyüyemeyen şirket Asya pazarında oldukça güçlü. Özellikle Endonezya'da aktif bir şekilde kullanılan uygulamanın bu ülkede 30 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bugüne kadar toplam 77 milyon dolar yatırım alan şirket, kuruluşundan yaklaşık 1 yıl sonra 2011 yılında Google tarafından 100 milyon dolar bedelle satın alınmak istemiş ancak bu teklifi reddetmişti.

Ocak 2014'te Endonezya merkezli Bakrie Global Group tarafından Seri C olarak 25 milyon dolar yatırım almıştı. Path, küresel pazarda hedeflediği kullanıcı sayısı ve başarıyı yakalayamamış olsa da Asya ülkelerinde oldukça güçlü bir durumda. Bununla birlikte yine Asya pazarında oldukça geniş bir kullanıcı tabanına sahip olan KakaoTalk'un bu satın almayla birlikte hem Asya pazarındaki konumunu hem de ulaştığı kullanıcı kitlesini arttırmış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.