ITU GATE, yurtdışına açılmak isteyen girişimciler için başvuru sürecini başlattı

ITU GATE, yurtdışına açılmak isteyen girişimciler için başvuru sürecini başlattı

ITU GATE Hizlandirma Programi ITU TeknokentTürkiye'deki girişimcileri Chicago'da yatırımcılarla buluşturan ITU GATE programı bu yıl ikinci kez düzenlenecek ve yine yerli girişimcileri yurtdışına taşıyacak.

İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen ITU GATE uluslararası hızlandırma programı, bu sene destekleyeceği girişimcileri seçmek için başvuru sürecini başlattı ve 1 Mayıs Cuma  gününe kadar yeni dönem başvurularını kabul edecek.

Seçilen girişimler öncelikle uluslararası tecrübeye sahip profesyoneller tarafından 6 haftalık eğitim sürecinde kendilerini geliştirecek. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar arasından seçilecek olanlar da İstanbul, Chicago ve San Francisco’da uzman ve yatırımcılara sunum yapma şansını yakalayacak.

İTÜ ARI Teknokent, programın yurt dışı ayağında katılımcı firmalara geçtiğimiz ay açtığı ve dünyanın en başarılı kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’in içinde yer alan ITÜ ARI Teknokent Chicago ofisinde iş geliştirme imkanı da sunacak. Hem Chicago hem de San Francisco’da firmaların sektörüne özel doğru kişilerle randevu alınmasına yönelik destek ve danışmanlık sağlayacak.

İTÜ ARI Teknokent, dünyanın en saygın üniversitelerinin de kuluçka merkezlerinin bulunduğu Chicago 1871'in içinde kendi ofisini açmıştı ve bu sayede yerli girişimcilerin uluslararası pazarlara açılmasını destekliyor.

Geçen yılki 2 girişim hızla büyüyor

Aldığımız bilgilere göre geçen sene RFID ve RTLS tabalı çözümleriyle hastane ve sağlık kuruluşları gibi işletmelerin varlık yönetimini düzenlemesine yardımcı olan Borda, Türkiye’de 21 hastane ile anlaşması sağlamış ve ABD'de 2 bin 500’den fazla hastaneye ulaşacak bayi/distribütör firma ile anlaşmış.

Perakende şirketlerinin tedarik yönetimine odaklanan iş analitiği girişimi Invent Analytics ise 2015’in ilk çeyreğinde 1 milyon doların üzerinde hizmet sözleşmesi imzalamış ve önümüzdeki dönemde ABD pazarına girmeyi hedefliyormuş.

İTÜ Gate hakkında daha fazla bilgiye itugate.com adresi ulaşabilir ve programa başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.