Google kendi kablosuz ağ hizmetini kullanıcılara sunmaya başlıyor

Google kendi kablosuz ağ hizmetini kullanıcılara sunmaya başlıyor

Yaklaşık bir ay önce MWC 2015'te açıklanan Google kablosuz ağ hizmeti bu hafta içinde Amerika'da kullanıcılara açılıyor. Şirket hizmeti şimdilik sadece ABD ile sınırlı tutmayı düşünüyor.

Kablosuz ağı taşıtmak için yerel operatör ve kablosuz bağlantı sağlayacıları T-Mobile ve Sprint ile anlaşan Google, bu şirketlerin ağı altında farklı isimde bir ağ kurmuş olacak. Başka deyişle kullanıcılar, AT&T, Verizon gibi şirketler üzerinden Google'ın kablosuz ağını kullanacak ve kullandıkları kadar ödeyecekler.

Google şimdilik herhangi bir paket tanımlamamış, yani kullanıcılar kullandıkları veri miktarı kadar ödeme yapacaklar. Google'ın kablosuz ağı üzerinden kullanıcılar telefon görüşmeleri, müzik dinleme, uygulama kullanımı gibi herhangi bir kısıtlama olmadan bütün işlemlerini yapabilecekler.

Kendi fiziksel kablosuz ağ altyapısını kurmaktan şimdilik bahsetmeyen şirket, direkt olarak operatörlere ve kablosuz internet sağlayacıları rakip olmuyor. Google'ın bu özelliğini ilk olarak Nexus 6 telefonlar kullanabilecekler. Android cihazların bu ağ üzerinde ne gibi ayrıcalıklara sahip olacağını ve şirketin gelecekte kendi kablosuz ağını hatta operatörünü kurup kurmayacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: Asif Islam/aradaphotography

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.