İnternetten sipariş girişimlerini sıkça konuştuğumuz bir zamanda restoran rezervasyon uygulamalarını neredeyse unutacak noktaya geldik. Bu potansiyel pazara odaklanan FixTable, rezervasyon yapma işini hiç olmadığı kadar kolaylaştırmak istiyor.
Yeme - içme sektörüne dair tüm rezervasyon işlemlerini kapsayan Fixtable, detaylı mekan bilgileri, arama/keşfetme özelliği ve sunduğu özel indirimlerle bu alanda akla gelen ilk uygulama olmak istiyor.
iPhone ve Android uygulamalarıyla pazara giriş yapan girişim, kullanıcılarına konum tabanlı arama, fiyat, lokasyon, promosyon ve puan gibi kriterlere göre kapsamlı arama/sıralama seçenekleri sunuyor. Şimdiye kadar pek de alışık olmadığımız türde, 360° mekan fotoğrafları kullanıyor.
Mekanları en iyi şekilde tanıtmak isteyen girişim, rezervasyon işini öncesi ve sonrasıyla bir süreç olarak ele alıyor. Bu nedenle de rezervasyondan önce rezervasyon sebebinizi ve notlarınızı, rezervasondan sonra da görüşlerinizi restorana iletmenize aracılık ediyor. Passbook entegrasyonunu da kullanıyor ve kolayca rezervasyon takibini yapmanızı sağlıyor.
Mekanlar için de kapsamlı özellikler sunuyor
Fixtable'ın mekan tarafına sunduğu avantajlara baktığımızda da aynı ince hesapların yapıldığını görüyoruz. Fixtable, sadece kendi rezervasyonlarını değil, mekanların kendi rezervasyonları yönetebilmesine de imkan tanıyan bir yönetim paneli sunuyor.
Bu panelde akıllı masa yönetimi, özelleştirilebilir kat yönetimi, promosyon yönetimi, hatırlatıcı, CRM ve detaylı istatistikler (ne kadar detaylı olduğunu bilmiyoruz) gibi modüller bulunuyor. Çağrı merkezi operasyonları da kullanıcı ve restoran arasındaki tüm süreçlerin yönetimini sağlıyor.
12 ay içinde Türkiye'yi kapsamak ve yurtdışına açılmak niyetinde
Daha önce farklı firma ve ajanslara bir çok dijital proje geliştiren Bilgetech, kendi yatırımı olan Fixtable ile son kullanıcıya dokunan başarılı bir iş çıkarmış. Bilgetech'in kurucusu Barış Gülbaş’ın 10 yıllık yiyecek içecek sektörü deneyimi de bu işin detaylı bir şekilde modellenmesini açıklamaya yetiyor.
Türkçe kullanıma ek olarak İngilizce dil desteğine de sahip olan Fixtable, başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara, Antalya, Bodrum ve diğer tatil bölgeleri ile ilerleyip, yurt çapında yerli ve yabancı müşterilere ulaşmayı hedefliyor. Yurtdışına açılmak için de 12 ay gibi bir hedef belirlenmiş. Bu süre içinde yurt içinde 2 bin 500 restorana ve 120 bin indirilme sayısına ulaşmayı öngörüyor.
Gelir modelini rezervasyon başına sabit bir komisyon ve aylık üyelik ücreti olarak belirleyen Fixtable'ın gerçekten ince düşünülmüş ve güzel tasarlanmış bir uygulama olduğunu söylemek mümkün. Ancak her zaman olduğu gibi bu girişimin de pazar şartlarına ne kadar uyum sağlayacağını zaman gösterecek.
iOS veya Android tabanlı bir cihazınız varsa Fixtable'ı App Store'dan veya Google Play'den indirebilirsiniz.