Ola, 400 milyon dolar yatırım aldığını doğrulayarak büyüme hedeflerini açıkladı

Ola, 400 milyon dolar yatırım aldığını doğrulayarak büyüme hedeflerini açıkladı

Geçtiğimiz hafta sizlere aktardığımız haberde Hindistan'daki lider araç çağırma servisi Ola'nın E serisi yatırım turunda 315 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Uber'in ülkedeki en büyük rakibi olan şirket bugün bir basın açıklamasıyla yatırım tutarının daha fazla olduğunu bildirdi400 milyon dolar büyüklüğündeki yeni yatırım turuna DST Global öncülük ediyor. IC, Falcon Edge Capital, SoftBank Group, Tiger Global, Steadview Capital ve Accel Partners bu turda şirkete yatırım yapan diğer yatırımcılar.

Bu son yatırımla birlikte şu anda 100'den biraz daha fazla şehirde faaliyetini sürdüren Ola, 2015 sonuna kadar operasyonunu 200 şehire çıkartacağını ve küçük şehirlere odaklanacağını açıkladı.

Şirketin CEO'su Bhavish Aggarwal, akıllı telefon penetrasyonunun artmasıyla birlikte vizyonlarının insanların kişisel araçlarına ihtiyaç olmadıkları ve onlara istedikleri zaman uygun fiyatlı yolculuk servisi sağlama yönünde. Ayrıca şirket “Ola Pink” ismi verilen ve bayan sürücülerin kullandığı taksi projesine çok önem veriyor. Bu projeyle kadın şoförleri eğitimden geçiren şirket  özellikle cinsel saldırıların sıkça yaşandığı ülkede servisi kadın kullanıcılar için daha güvenilir hâle getirmeyi hedefliyor. Şu için "Ola Pink" Bangalore'de test ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.