Kayıp Android telefonunuzun yerini artık Google'a sorabilirsiniz

Kayıp Android telefonunuzun yerini artık Google'a sorabilirsiniz

Google, aradığınız birçok şey gibi gibi telefonunuzun yerini de bulmanıza yardımcı olmak istiyor. Bu amaçla geliştirilen Find My Phone yani telefonumu bul özelliği, Google arama sonuçlarına entegre edilerek kullanıcılara pratik bir çözüm sunuyor.

Şirket tarafından dün yapılan açıklamayla duyurulan yenilik, Android telefonunu nereye bıraktığını bir türlü hatırlayamayan kullanıcıların, telefonlarının yerini doğrudan Google'a sormasını sağlıyor. Bu durumda yapmak gereken Google arama kutusuna "Find my phone" yazmak ve sonucun Google Haritalar üzerinde açılmasını beklemek.

Google'ın Find My Phone özelliğini kullanabilmek için telefonunuzda Android'in son sürümü olduğundan emin olmanız ve elbette Google uygulamasını da telefonunuza indirmiş olmanız gerekiyor. Telefonunuzdaki uygulamada ve masaüstünden giriş yaptığınız Google hesaplarınızın da aynı olması şart. Bu durumda telefonunuzu Google'ladığınızda dilerseniz çağrı da bırakabiliyorsunuz. Find My Phone özelliği yalnızca masaüstünde kullanılıyor

Google'ın halihazırda Android Device Manager ile sunduğu özelliğe bu tip bir kısa yol oluşturması kullanıcıların işine yarayabilir. iOS kullanıcıları ise halihazırda Find My iPhone uygulamasıyla telefonlarının yerini tespit edebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.