Foursquare'in Türkiye'deki 7.2 milyon kullanıcısı günde 1.8 milyon kez check-in oluyor [İnfografik]

Foursquare'in Türkiye'deki 7.2 milyon kullanıcısı günde 1.8 milyon kez check-in oluyor [İnfografik]

Sosyal ağlarda görmeye başladığımız #Foursquareday hashtag'lerinin işaret ettiği gibi bugün dünya genelinde Foursquare Günü olarak kutlanıyor. "İyi de o nedir?" diye soruyorsanız, cevabı 2010 yılına kadar gidiyor ve 4/16 tarihinin Foursquare markasına atfedilmesiyle başlıyor. Ardından aralarında İstanbul'un olduğu birçok farklı şehir resmi olarak Foursquare Günü'nü tanıyor ve kutlamaya başlıyor. Gün içinde Foursquare ile çalışan mekan sahipleri etkinlikler, özel kampanlar düzenliyor, yani Bluetooth'unuzu açıp takipte olmak isteyebilirsiniz.

Forusquare'in Türkiye iş ortağı Publik ise bugüne özel bir infografik ve video hazırlayarak Foursquare Günü'ne dikkat çekiyor. Güncel verilere göre Foursquare (ve yardımcısı Swarm'un) bugün Türkiye'de 7.2 milyon kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcılar günde ortalama 1.8 milyon kez check-in oluyor.

Kullanıcılar en çok kafe, ev ve restoranlardan check-in oluyor ve en çok Türk yemekleri yiyorlar. Onu fast food ve deniz mahsulleri izliyor. En çok check-in olunan semtlerin başında Kadıköy geliyor onu İzmir'de Alsancak ve Ankara'da Kızılay takip ediyor. Bir süre öncesine kadar en çok check-in'in yapıldığı Boğaziçi Köprüsü ise yollar sıralamasında yerini İstiklal Caddesi'ne bırakmış. İnfografiğin tamamını aşağıda görebilirsiniz.

foursquare

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.