ISType 2015, tipografi sanatçılarını yeniden İstanbul'da buluşturacak

ISType 2015, tipografi sanatçılarını yeniden İstanbul'da buluşturacak

Istanbul Type Seminars ISTypeGeçtiğimiz yıllarda da sizleri haberdar ettiğimiz Istanbul Type Seminars (ISType), bir kez daha dünyaca ünlü yazı tipi, tipografi ve görsel iletişim sanatçılarını İstanbul'a getirmeye hazırlanıyor.

Bu sene süratli ve çevik anlamına gelen ‘Swift’ teması etrafında yoğunlaşan ISType 2015, yine seminerlere ek atölye çalışmaları sunacak. 12-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğin açılış konuşmasını da Nokia ve Mozilla gibi önemli teknoloji şirketlerine yazı karakteri tasarlayan Erik Spiekermann yapacak.

Türkiye ve dünya çapında tanınmış 11 tipograf, hattat ve araştırmacının katılımıyla gerçekleşecek konferansta bu yıl Adrian Frutiger’in hayatını anlatan ‘The Man of Black and White’ (Siyah ve Beyazın Adamı) adlı belgesel bir filmin gösterileceğini de öğrendik.

Yazıtipi tasarımı, tipografi ve kaligrafi artık internet dünyasının da önemli bir parçası ve bu etkinlikte yer almak istiyorsanız 31 Mayıs'a kadar sürecek indirimden faydalanmanızı tavsiye ediyoruzISType-Tipografi-KonferansiWebrazzi'nin de destekçileri arasında olduğu ISType 2015 hakkında detaylı bilgiyi istype.com'da bulabilir, gelişmeleri  Twitter ve Facebook üzerinden izleyebilirsiniz.

ISType etkinliğinin Alessandro Segalini ve Onur Yazıcıgil tarafından düzenlendiğini de son bir not olarak ekleyelim. Onur Yazıcıgil adını Google'ın tarafından satın alınan Duru Sans yazı tipiyle de duymuş olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.