Google usta hizmetleri için yeni bir ürün geliştiriyor

Google usta hizmetleri için yeni bir ürün geliştiriyor

Talebe göre usta/ev hizmetlerinin online dönüşümüne Google da katılıyor. Geçtiğimiz Mart sonunda Amazon'un Home Services ile giriş yaptığı alan için Google'ın yeni bir ürün geliştirdiği yönündeki haberler, Google tarafından da doğrulandı. Şirketin henüz erken geliştirme aşamasında olduğu yeni ürünü, arama sonuçlarında reklam dışında gelir yaratmasını sağlayabilecek nitelikte.

BuzzFeed'in haberine göre, Google'ın yeni ürünü, kullanıcıların elektrik, çilingir, tamir, boya ve benzeri ev servisleriyle ilgili arama sonuçlarında doğrudan servis sağlayıcılarla bağlantı kurmasını sağlayacak. Google'ın usta/ev hizmetleri ürününün kullanıcıların farklı hizmetlere erişimini ve hizmet verenlerden fiyat almalarını kolaylaştırmak gibi faydalar getirmesi bekleniyor. Ancak bağlantının nasıl sağlanacağı, Google'ın bir aracı olarak konumlanıp konumlanmayacağı (ya da nesnelerin internetine kadar uzanıp uzanmayacağı) konusunda net bir bilgi yok.

Şunu da hatırlamak da fayda var, Google Ventures'ın geçtiğimiz Ağustos'ta 100 milyon dolar yatırım yaptığı Thumtack isimli girişimi, ev hizmetlerine odaklanıyor ve ABD çapında 50 eyalette hizmet veriyor. Bugün 700 kategoride hizmet verdiği belirtilen girişim yıllık üç milyon adet iş tamamlıyor.

Google'ın Amazon'a rakip olması muhtemel yeni ürününü önümüzdeki Sonbahar'daki bir reklam konferansında duyurması bekleniyor. Ürünün ilk etapta ABD'de kullanılması da büyük olasılık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.