Basketbol dünyasından eSpora transfer: Kaan Kural, Riot Games ile anlaştı

Basketbol dünyasından eSpora transfer: Kaan Kural, Riot Games ile anlaştı

Türkiye'de basketbolun "bilirkişi"lerinden Kaan Kural, eSpora transfer oldu. Ünlü basketbol yorumcusu Kural, Riot Games'in Türkçe Twitch kanalı League of Legends (LoL) TV'de canlı yayınlanan eSpor karşılaşmalarını yorumlamak üzere Riot Games ile anlaştı.

Anlaşmayla birlikte Kaan Kural, eSporun da sesi oluyor. Zira Kural, LoL TV kanalının Türkiye'nin ilk profesyonel eSpor liglerinden Şampiyonluk Ligi; Kore, Amerika, Asya, Avrupa Ligi maçları ve tüm uluslararası turnuvalarının canlı yayınlarına analiz ve yorumlarıyla katılacak.

Ünlü yorumcu Kural'ın Fast Break dergisiyle başlayıp, Yeni Yüzyıl gazetesinden NTV'ye kadar uzanan geleneksel yayıncılık yolculuğunun, Twitch ve Riot Games ile devam etmesi, dünya genelinde halihazırda geçtiğimiz yıl toplam 2,4 milyar saat izlenme süresine ulaşan online spor yayınlarının Türkiye'de de belirli bir olgunluğa eriştiğinin işareti. Zira, Kural da açıklamasında, dünyada eSporun yaygın olduğu ülkelerle Türkiye’yi kıyasladığında benzer bir gelişmişlik seviyesinin söz konusu olduğunu söylüyor. Türkiye'nin genç nüfusuyla eSporda da büyük bir potansiyel barındırdığına değinen Kural. "eSpor konusunda bugün belki lider değil de takipçi konumundayız, ama bunun kesinlikle tampon tampona bir takip olduğuna inanıyorum” diyor ve haklı olabilir.

kaan kural

Riot Games ve Kaan Kural daha önce, 4 Nisan’da 5 binden fazla seyircinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali yayınında buluşmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.