Geçen hafta yaşanan elektrik kesintisi e-ticareti ne kadar etkiledi? [İnfografik]

Geçen hafta yaşanan elektrik kesintisi e-ticareti ne kadar etkiledi? [İnfografik]

Setrow infografik e-ticaret elektrik kesintisi

Geçtiğimiz hafta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi hayatın her alanında olduğu gibi e-ticaret tarafında da etkili oldu. E-ticaret girişimlerinin bu kesintiden ne kadar etkilendiği merak konusuydu ve edindiğimiz tatmin edici bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedik.

E-posta pazarlamasıyla başlayan hizmetlerini genişleten Setrow.com'un 11 milyon IP adresi ve 20 bin alışveriş işlemi üzerinde gerçekleştirdiği rakamlar oldukça çarpıcı. Sonuçlar, yaşanan elektrik kesintisinin e-ticareti ve internet kullanımını ciddi oranda etkilendiğini gözler önüne seriyor.

İlk 10 dakikada internet kullanımı yüzde 52 düştü

31 Nisan saat 10:32'de başlayan elektrik kesintisi Setrow'un analizine göre internet erişiminde 10 dakika içerisinde yüzde 52'lik bir düşüşe neden olmuş. Ancak yarım saat içerisinde bu değer yüzde 45’lere gerilemiş ve internet kullanımlarının ortalama değerlere ulaşması gece saat 01:00'i bulmuş.

Gün ortalamasına bakıldığında, diğer günlere göre yüzde 37,14 oranında daha az internet kullanımı gerçekleşmiş.

Setrow infografik e-ticaret elektrik kesintisi 1 (2)

En çok etkilenen kuruluşlar e-ticaret siteleri oldu

İnternet sektöründe önemli girişimlere, kurum ve kuruluşlara hizmet veren Setrow, e-ticarette satışların ortalama günlük değerlere göre yüzde 37,19 oranında düştüğünü ve saat 9:00 itibariyle başlayan düşüşün saat 21:00’e kadar devam ettiğini gösteriyor. Alışveriş sitelerinde en yüksek satış düşüş de yemek saatinin de gelmesiyle, 12:00 ve 13:00 arasında gerçekleşmiş.

Setrow infografik e-ticaret elektrik kesintisi 1 (1)

Alışveriş merkezleri de elektrik kesintisinden etkilendi

Setrow, çalıştığı önemli bazı iş ortaklarının fiziksel mağaza satışlarını da takip ediyor ve bu sebeple Türkiye alışveriş merkezlerinin de elektrik kesintisinden etkilendiğini verilere dayanarak açıklayabilmiş. E-ticaret sitelerine göre çok daha az etkilense de alışveriş merkezlerinde de yüzde 6,17’lik bir düşüş gerçekleşmiş.

Tahmin edileceği üzere alışveriş merkezlerininin büyük bir çoğunluğunda jenaratör imkanı olması ve arızanın akşam saatlerine kadar büyük ölçüde giderilmiş olması fiziksel mağazaların kesintiden daha az etkilenmesini sağlamış.

Setrow infografik e-ticaret elektrik kesintisi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.