Aston Martin, elektrikli otomobil rekabetine dahil oluyor

Aston Martin, elektrikli otomobil rekabetine dahil oluyor

Dünyaca ünlü İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin ilk olarak Cenevre otomobil fuarında konsept modelini gösterdiği elektrikli araç hakkında detaylı bilgileri geçtiğimiz günlerde düzenlenen New York otomobil fuarında verdi.

Firma elektrikli otomobili için sıfırdan yeni bir tasarım hazırlamayacak, bunun yerine mevcut Rapide S modelinin tasarımını modifiye edecek. Aston Martin Rapide modeli özellikle James Bond filmleriyle geniş kitlelerce bilinirliliğe ulaşmış ve birçok kişinin hafızasında James Bond'un resmi aracı olarak kalmıştı. :) Bu geliştirmeyle birlikte şirket lüks segmente yönelik elektrikli araç rekabetine hızlı bir giriş yapmış olacak.

Araç için açıklanan ilk bilgiler arasında motor gücünün 1000 hp olacağı da yer alıyor. Motor gücü olarak kıyaslama yapmak gerekirse, Tesla Model S'in AWD (P85D) kodlu modeli 691 hp motor gücüne sahip ve 0-100 km/s hızlanması yalnızca 3,3 saniye. Dolayısıyla 1000 hp Aston Martin'in 0-100 km/s hızlanmasının 3,3 saniyeden daha fazla olmayacağı şimdiden söylenebilir.

Aston Martin CEO'su Andy Palmer'ın açıkladığı bilgiler arasında aracın 2 yıl içerisinde piyasaya sunulacağı ve fiyatının yaklaşık 200 bin dolar olacağı da var.

Görsel Kaynak: Car And Driver

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.