Uber'in Hindistan'daki en büyük rakibi Ola 315 milyon dolar yatırım aldı

Uber'in Hindistan'daki en büyük rakibi Ola 315 milyon dolar yatırım aldı

Uber'in Amerika'dan sonra en önemli pazarlarından biri olarak gördüğü Hindistan'da rekabet gittikçe kızışıyor. Şirketin Hindistan'daki en büyük rakibi olan Ola 315 milyon dolarlık yeni yatırım turunu onayladı.

Şirketin bu turdaki yatırımcıları arasında DST Global, Tiger Global, Steadview Capital ve Accel Partners yer alıyor. DST Global'in öncülük ettiği turda 206 milyon dolarla yeni turda en yüksek paya sahipken onu 40,65 milyon dolarla Tiger Global ve 10,6 milyon dolarla Steadview Capital takip ediyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktardığımız haberde Tiger Global'in 2,5 milyar dolarlık yeni bir fon oluşturduğunu ve özellikle Hindistan'daki e-ticaret ve taksi çağırma uygulamalarına yatırım yapacağını aktarmıştık. Ola'nın yeni tur yatırımını bunlardan bir tanesi olarak gösterebiliriz.

Geçtiğimiz ay bir başka yerli rakibi TaxiForSure'u 200 milyon dolar bedelle satın alan Ola bu yatırımla birlikte Uber'in Hindistan'daki en büyük rakibi konumuna geldi. Şu anda 52 şehirde hizmet veren Ola bu sayıyı yıl sonuna kadar 200 şehire çıkarmayı planlıyor. Serviste şu anda 100 bin taksi bulunuyor, günde 200 bin kişi Ola'yı kullanıyor. Her gün 1000 tane yeni taksinin sisteme dahil edildiğini de ayrıca belirterek pazarın nasıl bir hacime ulaştığı konusunda fikir verebiliriz.

Servisin ayrıca "Ola Pink" ismi verilen ve bayan sürücülerin kullandığı taksileri müşterilerin hizmetine Bangalore'da devreye aldı. Henüz test aşamasında olan sistem özellikle cinsel saldırıların sıkça yaşandığı ülkede servisi kadın kullanıcılar için daha güvenilir hâle getirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.