41?29! ile Grey birleşti, 4129Grey oldu

41?29! ile Grey birleşti, 4129Grey oldu

Dünyanın en büyük iletişim servisleri gruplarından WPP, şirket için nadir görülen bir kararla bünyesindeki iki ajansı birleştirdi. WPP'nin 2012 yılında çoğunluk hissesini satın aldığı 41?29!, şirketin önde gelen reklam ajansı Grey'in İstanbul ofisiyle birleşerek 4129Grey adını aldı.

Konuya yakın kaynaklarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla birleşme operasyonu her iki şirketin de mevcut yapısı korunarak yapılacak. Yani 41?29!'un 150'nin üzerinde çalışandan oluşan ekibi, bir küçülme söz konusu olmadan 4129Grey'e katılacak.

Halihazırda ortak projelerle de adından söz ettiren ve geleneksel/dijital çalışmalarıyla birbirini bütünleyen iki ajansın birleşmesi, WPP grubu içinde verimlilik ve yönetim açısından avantajlar sağlayabilir.

Grey tarafından yapılan açıklamada, birleşmeyle oluşan yeni entegre ajans yapısının Türkiye'deki dijital, stratejik ve yaratıcı platformlara daha iyi servis sunulmasını sağlarken, sektörde yeni standartlar belirlemek istediği de vurgulanıyor. Alemşah Öztürk'ün açıklamada dikkat çektiği gibi, birleşme 41?29!'un ölçeklenmesine ve elbette daha geniş bir müşteri tabanına ulaşmasına da yardımcı olacak.

Yeni yapılanmayla birlikte Grey'in Avrupa ve Orta Doğu ofisi Grey EMEA'ya bağlı olarak çalışacak olan 4129Grey'in CEO'luk görevini Alemşah Öztürk üstlenecek. 41?29!'da Genel Müdür olarak görev yapan Güray Mert ise bu görevine 4129Grey'de devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.