Uçuş millerini Bitcoin'e çevirmek artık mümkün: Bitcoin For Miles

Uçuş millerini Bitcoin'e çevirmek artık mümkün: Bitcoin For Miles

Sanal para birimi Bitcoin geçerliliğini farklı alanlara taşımaya devam ediyor. Son olarak ortaya çıkan Bitcoin for Miles adlı girişim de bitcoini uçuş millerine çevirici rolü üstleniyor.

Kullanıcılar, pek çok sık uçak yolcu programının millerini Bitcoin For Miles ile birlikte bitcoin para birimine çevirebiliyor. Şubat 2015 itibariyle operasyonlarına başlayan şirket, ABD'nin Deleware eyaletinde faaliyet gösteren Bitcoin Brands adlı bir şirketin alt markası niteliğinde. Uçuş millerinin satılması ve devredilmesiyle ilgili ABD'de bir yasal düzenleme olmaması da Bitcoin for Miles'ın da işini epey kolaylaştırmışa benziyor.

Sistemin işleyini kısaca anlatmamız gerekirse, milleri bulunan yolcular, Bitcoin for Miles'daki formu dolduruyor. Sonrasında ise Bitcoin for Miles'da çalışan çağrı merkezi temsilcisi telefonla ilgili kişiye ulaşıyor ve işlemi tamamlamak için iletişim kuruyor. İşlemi tamamlayan kullanıcıların mil karşılığı Bitcoin'leri ise açılan Bitcoin cüzdanınıza yansıtılıyor. Sonrasında dilerseniz millerinizi Bitcoin üstünden nakde de çevirmeniz böylece mümkün oluyor. Yahut bitcoin ile ödeme kabul eden yerlerde de direkt kullanabileceğinizi belirtmemiz gerekiyor.

Paylaşılan bilgilere göre, 1 uçuş mili karşılığında kullanıcılara 0.005 ile 0.017 Bitcoin arasına denk gelen miktarlarda ödeme yapılıyor. Ancak ilgili sık uçan yolcu programına göre millerin değiştiğini de tahmin ediyoruz. Bu yüzden burada sabit bir mil başına bitcoin karşılığı bilgisi alamadığımızın altını çizelim. Bitcoin for Miles'ın sahibi Peter Klama da ABD havayollarıyla uçan tüm müşterilerin hedef kitleleri içinde yer aldığını ve Bitcoin'in hızlı yayılımına inandığını belirtiyor.

Pek çok kullanıcının genelde kazandıkları milleri uçuş dışında harcayamaması yolcular arasında en sık şikayet edilen konulardan birisi haline geldiğini söyleyebiliriz. Hatta Türk Hava Yolları'nın yolcularının millerini kullanabilmeleri için alternatif bir yol üretmek adına bir e-ticaret girişiminde bulunduklarını da hatırlatalım. Bitcoin konusuna gelince, orada da pek çok hava yolu bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı, örnek vermek gerekirse airBaltic ve Air Lithunia üstünden alacağınız uçak biletlerinin ödemesini Bitcoin (BTC) para birimiyle gerçekleştirebiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.