Samsung'un finansal tahminleri analistlerden daha iyimser ama ortak beklenti karlılıkta ciddi düşüş

Samsung'un finansal tahminleri analistlerden daha iyimser ama ortak beklenti karlılıkta ciddi düşüş

2014'te Xiaomi'nin ezici baskısına maruz kalan Samsung, 2015 ilk çeyrek finansal sonuç tahminlerini açıkladı ve analistlerin tahminlerinden daha iyi bir performans tablosu çizdi.

'Çin'de en çok akıllı telefon satan üretici' ünvanını Xiaomi'ye kaptıran Güney Koreli Samsung, operasyonel kâr bakımından bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüş yaşayacağını tahmin ediyor. Açıklanan rakamlara göre beklenen kâr 5.9 trilyon Won (13.86 milyar TL) olacak.

Satış gelirlerininse geçen yılın aynı gönemine göre yüzde 12'lik bir düşüşle 47 trilyon Won (110.38 milyar TL) olarak kaydedilmesi bekleniyor. Bir önceki yıl Samsung'un satışları 53.7 trillion Won (126.12 milyar TL) olarak açıklanmıştı.

Umutlar Galaxy S6 serisinde

En yeni üst segment akıllı telefonu Galaxy S5 ile istediği ilgiyi yakalayamayan ve kimi analistlere göre 2014'te 'sıkıcı' bir görüntü çizen Samsung, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modelleriyle 2015'te daha fazla öne çıkacak gibi duruyor.

2014'ün 4. çeyreğinde küresel pazar payı yüzde 20 olan ve yeni şirket kampüsüyle Silikon Vadisi'nin teknoloji şirketleriyle farklı bir rekabete adım atan Samsung, bir yandan da iPhone'un Çin pazarındaki popüleritesine dur demek istiyor.

Güney Koreli şirketin geçmiş yıllara göre düşüşü göz ardı edilecek gibi değil ama halen küresel çaptaki gücünü koruyor. Galaxy S6 serisinin Samsung'u hızlandırabileceğini düşünebiliriz ama Xiaomi'nin Avrupa'yı fethetme planlarını da göz ardı etmemek gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.