M3: Fotoğraf çekip, basınç ve sıcaklık ölçebilen, pirinç tanesi büyüklüğünde bilgisayar

M3: Fotoğraf çekip, basınç ve sıcaklık ölçebilen, pirinç tanesi büyüklüğünde bilgisayar

The University of Michigan'da Bilgisayar Bilimleri profesörü olarak çalışan David Blaauw ile ekibi, "Michigan Micro Mote" (kısaltma olarak M3 kullanılıyor) isminde pirinç büyüklüğünde bilgisayar geliştirdi. M3, strobe light (hızla tekrarlanan elektronik ışık olarak çevirebiliriz) teknolojisi sayesinde hem şarj olabiliyor hem de programlanabiliyor.M3 aynı zamanda ölçtüğü verileri ve çektiği fotoğrafları geleneksel radyo frekanslarını kullanarak bilgisayara yollayabiliyor.

M3'ü geliştiren ekip bunun dünyada şu an mevcut olan en küçük özerk bilgisayar olduğunu ve sağlık, beyaz eşya vb. birçok alanda IoT cihazı olarak kullanılabileceğini belirtiyor.

m3

Şu an için özellikle petrol sektörünün ilgilendiği ürünle, yeni petrol kuyularının araştırılmasında ve derinliklerden verilerin alınması içinM3'ün kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca medikal alanda gelecekte insanlara M3 enjekte edilerek vücuttan çeşitli bilgilerin toplanıp tedavilerde kullanılabileceği de söyleniyor. M3'ün kullanım alanı kesinlikle çok yaygın, boyutu büyük bir avantaj. M3 ile detaylı bilgilere ve eğitim dökümanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.