Silikon Vadisi'nde geliştirilen LakLak Haber, paylaşım odaklı yeni bir Türkçe haber toplama uygulaması

Silikon Vadisi'nde geliştirilen LakLak Haber, paylaşım odaklı yeni bir Türkçe haber toplama uygulaması

Haber toplama uygulaması arayanlar için piyasada gerek yerel gerek küresel birçok uygulama var. Silikon Vadisi'nde geliştirilip Türkiye'de okurların ilgisine sunulan LakLak Haber ise paylaşım odaklı olması ve kullanıcı etkileşimini öne çıkarmasıyla benzerlerinden ayrılmak istiyor.

Başta Facebook olmak üzere sosyal ağlar, haber trafiğinin ana kaynaklarından biri ve paylaşım haber tüketim alışkanlığımızın artık önemli bir parçası. Bu gerçekten yola çıkan LakLak Haber, sosyal bir içerik platformu olarak konumlanıyor. Birçok haber toplama uygulamasında olduğu gibi LakLak Haber'de düzenli olarak takip ettiğiniz haber kanallarını ekleyerek kişisel bir sayfa oluşturuyorsunuz. Farklı olaraksa bu haberleri okuyan arkadaşlarınızı görebiliyor ya da arkadaşlarınız sizin hangi makaleyi okuduğunuzu görebiliyorlar, böylelikle yeni içerik keşfinin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Uygulama içinde arkadaşlarınızla mesajlaşabilmenizi sağlayan uygulama, bugün Reddit ya da Twitter gibi popüler haber ağlarında, kullanıcıların sıklıkla içerikle etkileşime geçtiği gerçeğini esas alıyor.

laklak haber

Facebook hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulama, size alternatif bir haber okuma ağı sunuyor ancak LakLak Haber'in diğer sosyal ağların yerini almak gibi bir iddiası yok. Uygulama içinde tek dokunuşla haberleri Twitter, Facebook, WhatsApp ya da E-posta gibi farklı kanallardan da paylaşmanız mümkün.

Lak Lak Haber, Aralık 2014'te Silikon Vadisi'nde kurulan Convy Inc. girişimine ait bir uygulama. Cisco'da Ürün Yöneticisi olarak çalışan Argun Kılıç ve Adobe Systems'ta Bilgisayar Mühendisi olarak görev yapan Sedat Akkuş'un kurucu ortakları olduğu girişimin ilk uygulaması Lak Lak, yaklaşık bir yıllık geliştirilme sürecinin ardından geçtiğimiz Kasım ayında beta versiyonuyla yayınlandı. Geliştirmelerin ardından geçtiğimiz Mart ayında App Store'da yayınlandı. Argun'dan aldığımız bilgiye göre LakLak'ta bugüne kadar 158 bin haber makalesi 8 binden fazla kullanıcıya ulaşmış ve platformda toplam 85 bin haber okunmuş. Kullanıcılar, bu sürede 2 bin 500 mesaj göndermişler.

download

Convy Inc. LakLak için bugüne kadar yatırım almamış ancak Facebook’un 20 dolar ödüllü FbStart programına, büyüme potansiyeli göz önüne alınarak kabul edilmiş. Bununla birlikte dünyanın en çok kazanan avukatlık bürolarından WilmerHale de Convy Inc'i girişimlere 50 bin dolar tutarından destek sağlanan Quick Start programına dahil etmiş.

LakLak Türkiye'de hızlı bir büyüme hedefliyor ve 2016 yılında başta İngilizce olmak üzere farklı dillerde haberlerle Avrupa ve Amerika'ya da açılmayı planlıyor. Henüz tamamen ücretsiz olarak sunulan uygulama, reklamlar, sponsorlu özel içerikler gibi kanallardan gelir yaratmayı planlıyor.

iOS için sunulan LakLak Haber'i incelemek isterseniz linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.