Facebook'tan yeni bir sosyal video uygulaması: Riff

Facebook'tan yeni bir sosyal video uygulaması: Riff

Facebook, dün yani 1 Nisan'da yeni video uygulaması Riff'i yayınladı. İlk etapta 1 Nisan şakası olduğunu düşündürse de Riff gerçek bir uygulama ve kullanıcıların arkadaşlarıyla ortaklaşa videolar yapmalarını sağlıyor. Riff, Facebook'un daha önce Paper, Slingshot, Mentions, Rooms ve Groups gibi uygulamalarını geliştiren Creative Labs ekibinin imzasını taşıyor.

Facebook'un yeni uygulaması Riff ile en fazla 20 saniyelik bir video hazırlayıp yayınlamanız mümkün. Ama işin eğlenceli tarafı bir başkasının gelip bu videoya nasıl bir ekleme yapacağını görmek ya da başkalarının videolarına benzer şekilde dokunuşlar yapmak.

balancing-act-with-titles-2

Facebook hesabınızla giriş yaptığınız Riff'i kullanmak oldukça kolay, hazırladığınız klibi kendi zaman akışında yayınlayan Riff, bunu dilerseniz sosyal ağlar ya da e-posta vs. ile paylaşmanıza izin veriyor. Videoların üzerinde beliren + tuşuna dokunarak siz de katkıda bulunuyorsunuz. Ancak video ilk kim tarafından yayınlandıysa ona ait oluyor ve o kişiye, başkaları tarafından eklenen videoları onaylama ya da silme hakkı veriliyor.

Riff'te yayınlayacağınız videoların konseptine uygun başlıklar seçerseniz, ekleme yapacak kişiler için sağlıklı bir yönlendirme yapabilirsiniz. Örneğin "Şampiyonluk kutlaması", "Derbi öncesi", "Doğum günü mesajı" gibi...

riff ekran

Riff uygulamasının çıkış noktasınıysa geçtiğimiz yıl Mayıs ve Temmuz ayları arasında Facebook videolarının yüzde 50 büyüyerek, günde 1 milyar görüntülenmeye ulaşmasını sağlayan Ice Bucket Challenge var. İnsanların birbirlerine meydan okudukları videoları bir araya getiren ve çoğu YouTube'da yayınlanan Ice Bucket Challenge videolarının, bu dönemde 17 milyon kişi tarafından Facebook üzerinde paylaşılması da bunda önemli bir faktör olmuş. Riff, kişilerin birbirine kolaylıkla meydan okuyabileceği ve bu meydan okumalara cevap verebileceği bir video uygulaması.

Belirli bir kullanımı  hedeflemesiyle Riff bugün hızlı bir hit olmasa da önümüzdeki aylarda ismini daha çok duyuyor olabiliriz. Riff'i incelemek isterseniz iOS ve Android için linkleri takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.