Twitter, Curator hizmetini devreye aldı

Twitter, medya şirketlerinin ve yayıncılarının, kullanıcılar tarafından atılan tweetleri ekrandan takip etmesine ve filtrelemesine yardımcı olan servisi Curator'u devreye aldı. 2006 yılında kurulan Twitter, 140 karakter sınırıyla hem medya yayıncılığını hem de gazeteciliği değiştirmişti. "Vatandaş gazeteciliği" gibi kavramları da ortaya çıkaran sosyal ağ, konvansiyonel medyanın da ilgisini çekmiş ve pek çok şirket Twitter'da aktif olarak yer almakta gecikmemişti.

Twitter ilk kez Şubat ayında News:Rewired Konferansı'nda Twitter çalışanı Joanna Geary tarafından telafuz edilmiş ve gelecek uygulama yayıncıları meraklandırmıştı. O dönem Curator uygulamasının, tweet aramaları yoluyla büyük bir Twitter kullanıcı kitlesinin davranışlarını anlamaya yönelik bir araç olduğunun da altını çizmişti.

twitter-curator

Twitter, curator.twitter.com adresi üstünden doldurulan başvuru formlarını değerlendirmeye tabi tutarak, kurumların erişim taleplerini 1-2 iş günü içerisinde değerlendiriyor ve çıkardıkları sonuca göre yetkilendirip yetkilendirmeme kararı alıyor. Kısacası şimdilik Curator uygulamasını sadece medya yayıncıları kullanacak, ancak markaların da çok ilgisini çekeceğini düşündüğüm bu özellik pek yakında markaların kullanımına da sunulabilir.

Şu anda yalnızca medya yayıncı kuruluşları için erişim olan Curator uygulamasıyla birlikte, gerçek zamanlı veriler ve TT listesine daha da derinlemesine bir bakış sunuyor olacak. Bununla birlikte API entegrasyonu da sağlayan Twitter Curator, Twitter aracılığıyla görsellerin ve videoların yanı sıra, Vine videolarının da medya kuruluşlarınca keşfedilmesini sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.