Türkiye'de internet reklam yatırımları 2014'te gazete ve dergileri geride bıraktı

Türkiye'de internet reklam yatırımları 2014'te gazete ve dergileri geride bıraktı

reklamcılarReklamcılar Derneği'nin (RD) üye medya ajanslarının verileriyle düzenli olarak yayınladığı reklam yatırımları raporunun 2014 yılı sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye reklam sektöründe dijital reklamlar pazar payı ve büyüklük açısından ilk kez gazete ve dergileri geride bıraktı.

Geçtiğimiz yıl toplam 5,9 milyar liralık reklam harcamasının yapıldığı belirtilen RD raporunda, toplam harcamanın 1,183 milyon lirasını internet reklamları oluşturuyor. Aynı dönemde gazete reklamlarına yapılan yatırım 1,015 milyon lira olarak gerçekleşirken, dergi reklamlarının büyüklüğü ise 183 milyon lira.

Reklam yatırımların pazar paylarında ise yüzde 51,4 ile TV ilk sırada. Onu yüzde 19.9 ile dijital ve yüzde 18.74 ile basın (gazete ve dergi) izliyor. Rapora göre, geçtiğimiz yıl yapılan diğer yatırımların yüzde 6.5’i açıkhava, yüzde 2.3'ü radyo ve yüzde 1’ini ise sinema reklamlarına yapıldı.

reklamcılar derneği 2014

Raporda dijital reklamların en hızlı büyüyen kanal olduğuna dikkat çekiliyor. Zira yukarıdaki tabloda görebileceğiniz gibi, dijital dışındaki bütün reklam kanalları pazar payı kaybediyor. Bir önceki yıla göre pazar payı kazanan tek kanal olan dijital yani internet reklamların pazar payı  yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.