Turkcell akıllı şehir uygulamalarına Gaziantep'ten başladı

Turkcell akıllı şehir uygulamalarına Gaziantep'ten başladı

Yaklaşık bir yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber 'Akıllı Şehir Gaziantep' projesi üzerine çalışan Turkcell, kent yaşamına yaptığı dokunuşlarla yıllık 30 milyon TL tasarruf sağlandığını söylüyor.

Bugün basın mensuplarına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın katılımlarıyla tanıtılan 'Akıllı Şehir Gaziantep' projesi, aylık 1,5 milyon kişiye hizmet eden tramvay hattındaki akıllı duraklar, tramvay ve otobüslerdeki ücretsiz wi-fi hizmeti, 7/24 ulaşılabilen çağrı merkezi, belediyenin yönetiminde olan taşeron firmalara ait araçların takibi, fiber internet altyapısı, park ve bahçe sulamacılığında tasarruf sağlayan yeni nesil teknolojiler ve Gaziantep halkının hayatını kolaylaştırma amacındaki Turkcell En Yakın mobil uygulaması gibi yenilikleri kapsıyor.

fatma-sahin-antep-belediye-akilli-sehir
Fatma Şahin ve Selen Kocabaş'ın Gaziantep'te tramvay yolculuğu

Teknoloji destekli kentsel kalkınma hedefiyle gerçekleştirilen bu ortak projeyle ilgili konuşan Kocabaş, "Türkiye’de nüfusunun üçte ikisinden fazlası şehirlerde yaşıyor. Sosyo-ekonomik yapı ve kentleşme dünyadaki birçok bölgeye göre farklı. Bu yüzden, Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak, kendi ülkemizin ihtiyaç ve önceliklerine uygun bir Akıllı Şehir vizyonu geliştirdik." şeklinde konuşurken bu işbirliğinin ileride de devam edeceğini kaydetti.

'Akıllı Şehir Gaziantep' projesiyle beraber tüm bunların dışında Avrupa'da en büyük üçüncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin en ünlü sakinlerinden Zürafa Şakir'in yaşadığı alanda da Turkcell'in M2M (Machine to machine) teknolojisiyle ısı kontrolü sağlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.