Flipboard'un Japon rakibi SmartNews 10 milyon dolar yatırımla ABD'de büyüyecek

Flipboard'un Japon rakibi SmartNews 10 milyon dolar yatırımla ABD'de büyüyecek

Mobil haber uygulaması SmartNews 10 milyon dolar yatırımla toplam değerlemesini 320 milyon dolara çıkardı. Yatırım, Çinli oyun firması GREE başta olmak üzere, Globis Capital Partners, Atomico, Mixi ve Social Venture Partners gibi, SmartNews'un eski yatırımılarından geldi.

Tokyo merkezli merkezli şirket yeni kaynağı özellikle ABD pazarında büyümek için kullanacak. San Francisco'da ofis açacağını duyuran SmartNews, yapay zekayla öğrenme konularında uzman bir ekip oluşturacağını söylüyor.

Aynı Flipboard gibi haber kaynaklarıyla anlaşarak kullanıcıya kişiselleştirilmiş haber derlemesi sunan SmartNews, bugün 150 ülkede 10 milyondan fazla indirilme rakamına ulaşmış durumda. Flipboard'dan farklı olarak, uygulama üzerinden çağrılan üçüncü taraf haberlerinin tam sayfasını ekrana getirdiği için reklam kaybı yaşamayan yayıncı tarafında da SmartNews'un popülaritesi artıyor.

Henüz sadece İngilizce ve Japonca edisyonları bulunan uygulamanın yıl içinde İspanyolca, Portekizce ve Endonezce dillerini de eklemesi bekleniyor.

Japonya’da 2012'de kullanıma açılan uygulama Ekim 2014'te ABD'de yayına başlamıştı. Ağustos 2014’te global reklam kampanyasına paralel olarak sayfalarında reklam gösterimini de devreye sokan SmartNews, 3 ayda sadece ABD'de 1 milyon aylık aktif kullanıcı kazandı. Şirketin Reuters, Time Inc., Fast Company, Huffington Post, VICE, Medium, AOL ve Vox gibi belli başlı tüm ABD'li yayıncılarla gelir paylaşım anlaşmaları var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.