İnternetteki metinleri daha hızlı okumak isteyenler için Instapaper'dan yepyeni bir özellik

İnternetteki metinleri daha hızlı okumak isteyenler için Instapaper'dan yepyeni bir özellik

Instapeper hizli okumaİnternette okuma oranları düşerken soruna yeni çözümler de bulunmaya çalışıyor. İnternette verimli okuma araçlarından biri olan Instapaper'ın yeni hızlı okuma özelliği üç kata kadar daha hızlı okumalar yapmayı sağlıyor.

Yeni iOS uygulamasında (v6.2) ve web üzerinde kullanılabilen bu faydalı yenilik, okuma metnini bir bütün olarak değil, kelime kelime önünüze getiriyor. Bu sayede beynimiz kelimelere tek tek odaklandığı için (göz hareketlerimizden) aynı metni daha kısa sürede  okuyabilmemizi sağlıyor. Instapaper, metnin sonunda kaç dakika kazandığınızı da bildiriyor.

Hızlı okuma özelliği kelimeler arasıdaki vakit kaybını önlüyor. Okuma hızınızı da dakikada 250 kelime ile 650 kelime arasında belirleme imkanı sunuyor. Ücretli üyeler için sınırsız şekilde kullanılabilen özellik, ücretsiz üyelikler için maalesef 10 makaleyle sınırlı.

Anlık senkronizasyon, hızlı kaydetme ve Twitter'a özel paylaşım

Diğer yandan Instapaper'in iOS uygulamasına artık anlık senkronizasyon ve hızlı kaydetme özelliği de eklenmiş. Bu yeni özellikler herhangi bir bağlantıyı çok hızlı bir şekilde Instapaper'a kaydetmeyi ve hemen diğer cihazlarda da görüntüleyebilmeyi sağlıyor.

Bir başka yeni özellikse Twitter kullanıcılarını sevindirecek cinsten. Instapeper iOS uygulaması, seçtiğiniz metni Twitter'da paylaşmak istediğinizde seçili alanı görsel haline getiriyor ve karakter sınırına takılmanızın önüne geçiyor.Instapeper hizli okuma 2Marco Arment'in çoğunluk hissesini 2013'te Betaworks.com'e sattığı Instapaper, Eylül 2014'te 'freemium' modele geçiş yaparak ücretsiz kullanım hakkına ek olarak sadece gelişmiş özellikler için ücret istemeye başlamıştı.

Yukarıdaki yeniliklerin şimdilik iOS uygulaması için geçerli olduğunu (hızlı okuma webde de var) paylaşalım. Android için ne zaman güncelleme yapacağı henüz bilinmiyor.

Pocket gibi popüler bir rakibine karşı daha sadece bir duruşu olan Instapaper şu anda aylık 3 dolara, yıllık da 30 dolara abone olmak mümkün. Merak edenler için ekleyelim Pocket ücretli hesap abonelik için aylık 5 dolar, yıllık 45 dolar istiyor. Keyifli okumalar. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.