Facebook'tan video indirip Youtube'a yükleme devri kapanıyor

Facebook'tan video indirip Youtube'a yükleme devri kapanıyor

Facebook Youtube FacetubeÇok fazla konuşulmasa da dün düzenlenen F8 Konferansı'nda Facebook'u 'Youtube'laştıracak' önemli bir yenilik tanıtıldı. Bu yenilik Facebook videolarının başka sitelere yerleştirilebilmesinin önünü açıyor ve Facebook'tan video indirme derdini ortadan kaldırıyor.

Youtube'un ve diğer video sitelerinin yıllardır uyguladığı kod gömme (embed) özelliği henüz aktif değil ama Facebook'un geldiği nokta itibariyle video tarafında dengelerin değişeceğinin bir habercisi.

Şimdiye kadar Facebook'taki bir videodan bahsederken ona bağlantı vermek veya Facebook videosunu indirip Youtube'a yüklemek zorunda kalıyorduk. Veya Youtube'daki alternatifini kullanıyorduk. Ancak bu yenilikle Facebook videolarını direkt olarak yazılara ekleyebileceğiz.Facebook Video Paylasimi YoutubeF8 Konferansı hakkında sızan bilgiler arasında yer almayan bu yenilik, Facebook için diğer web sitelerinde daha fazla görüntülenme sunmakla kalmayacak. Video yayıncılarına da başka bir platforma geçmeden Facebook sayfalarına yükledikleri bir videoyu her yerde kullanma şansı sunacak.

Facebook -> FaceTube

Kısa süre önce Facebook sayfalarındaki video bölümü yenilikleri 'FaceTube' söylemlerini beraberinde getirirken, kod gömme özelliği bu söylemi daha ileri bir noktaya taşıyor. Markalar her platformda yer almayı tercih etse de Facebook'un sunduğu etkileşim ölçümlemelerinin markaları Facebook video oynatıcılarını kullanmaya teşvik edeceğini düşünüyorum.

Diğer yandan bu yenilikle beraber profesyonel video yayıncılarının da Facebook kanallarını daha aktif olarak kullanabileceğini düşünebiliriz ki güncellenen video API ve Liverail güncellemeleri de bu konuda önem arzediyor.

Facebook'un bu adımının ne kadar etkili oalcağını önümüzdeki çeyrek sonuçlarında açıklanacak rakamlarda göreceğimizi tahmin ediyorum.

Eğer daha önce göz atmadıysanız F8 Konferansı'nda tanıtılan Messenger Platformu yeniliğine de göz atmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.