Zipcar, Türkiye'deki operasyonlarına başlıyor

Zipcar, Türkiye'deki operasyonlarına başlıyor

2015 yılında Türkiye'de hizmet vermeye başlaması beklenen saatlik araç kiralama servisi Zipcar,sonunda operasyonlara başlıyor. Bunun için 2 Nisan'da bir lisans anlaşması etkinliği düzenlemeyi planlayan Otokoç Otomotiv, etkinlik için bugün basına davetiyeler göndermeye başladı.

Koç Topluluğu'nun araç kiralama ve otomotiv perakende şirketi olarak hizmet veren Otokoç Otomotiv, Avis ve Budget'ın Türkiye ofislerini yönetiyor. Avis hatırlayacağınız gibi 2013 yılında yaklaşık 500 milyon dolara Zipcar'ı satın almıştı. Geçtiğimiz yıl Zipcar için Türkiye'nin ilk lisansiye ülke olarak lanse edileceğini açıklayan Otokoç, saatlik otomobil kiralama hizmetini ilk etapta İstanbul'da vermeye başlayacağını belirtmişti. Şirket bunun için 500 araçla yola çıkacağını belirtiyordu.

Bugün dünya genelinde 900 bin üyeye, 10 bin araçla talebe göre araç kiralam hizmeti verdiğini söyleyen Zipcar, ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İspanya, Avusturya ve Fransa'da faaliyet gösteriyor.

Bu planların revize edilip edilmediğini ve konuyla ilgili daha fazla detayı 2 Nisan günü öğreneceğiz ve elbette gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.