Facebook, bugün başlayacak F8 etkinliğinde yapacağı duyuruları yanlışlıkla sızdırdı

Facebook, bugün başlayacak F8 etkinliğinde yapacağı duyuruları yanlışlıkla sızdırdı

Facebook'un bugün başlayacak olan yıllık geliştirici etkinliği F8'e bir gün kala, şirketin muhtemelen duyurmayı planladığı en önemli yenilikler yanlışlıkla sızdı. Facebook F8 resmi uygulamasıyla kullanıcılarına dün gönderdiği bir bildirimle, Facebook'un Parse, Messenger ürünleri ve Teleportation Station (Işınlanma İstasyonu ??) adında bir şeyle (verilenlerden bunun deneyim mi ürün mü  olduğuna dair bir sonuca varmak mümkün değil) ilgili tanıtımlar yaptığını, zamanından önce duyurdu.

facebook f8

Facebook'un kullanıcılarına kazara gönderdiği bildirimde, Messenger'ın bir mesajlaşma uygulamasından bir platform haline geleceği anlaşılıyor. TechCrunch'ın geçtiğimiz hafta farklı kaynaklardan aldığı duyumlara dayandırdığı haberini de doğrulayan bildirimde Facebook "Messenger as a Platform"u anons ettiğini söylüyor. Halihazırda Messenger'a para transferi özelliğini ekleyerek bu yönde önemli bir adım atan Facebook, Messenger uygulamasına üçüncü parti servisleri de dahil ederek, daha kapsamlı bir deneyim sunmayı istiyor olabilir. Facebook'un F8'de bu amaca yönelik geliştiriciler için yeni araç ve imkanlarını tanıtması da olası. Beklentiler şirketin ilk etapta, içeriğe odaklanacağı yönünde. (Facebook ve Uber'in Messenger entegrasyonu için görüştüğü haberleri bir süre önce basın yer almıştı. Önümüzdeki dönemde görmemiz olası, diğer planlar için buradaki yazımızı görebilirsiniz.)

Facebook Messenger

F8 uygulamasından sızan ikinci önemli başlıksa Nesnelerin İnterneti (IoT) için Parse. Henüz doğruluğu şüpheli de olsa, sızıntı Facebook'un geliştiricileri için nesnelerin interneti üzerinde çalışmayı kolaylaştıracak yeni özellikler tanıtması beklentisini oluşturuyor. Şirketin, kullanıcıların bağlantılı cihazlarının Facebook ile bağlantılı hale gelmesini sağlayacak nesnelerin internetiyle ilgili çalışmalar yapabileceği söylentileri 2013 yılına kadar gidiyor. Planla ne kadar örtüştüğü tartışmalı ancak AirVantage'ın daha önce GitHub'da paylaştığı Parse ve AirVantage kullanarak Facebook'u nesnelerin internetiyle bağlantılı hale getiren projesini inceleyebilirsiniz, fikir edinmek için.  Parse'nin blogunda 2013 yılında yer verilen bir proje ise burada.

Bildirimde yer alan Teleportation Station duyurusu ise tam bir muamma. Halihazırda etkinlikte Oculus VR ile ilgili yeniliklere yer vermesi beklenen Facebook'un katılımcılara sanal gerçeklikle ilgili yeni bir deneyim sunması ihtimali üzerinde duruluyor. Oculus Rift ile ışınlanma deneyimini, otel zinciri Mariott, müşterilerini dünyanın farklı bölgelerinde sanal gerçeklikle gezdirerek kurgulamıştı.

Facebook'un F8'de videolar ve reklam ürünleriyle ilgili geliştirmelere ve konferansın ikinci gününde Internet.org girişimiyle ilgili (umuyoruz MWC 2015'teki kadar sıkıcı olmayan) gelişmelere yer vermesi de olasılıklar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.