Slack, 2 milyar doların üzerinde değerlemeyle yeni yatırım alıyor

Slack, 2 milyar doların üzerinde değerlemeyle yeni yatırım alıyor

En hızlı büyüyen kurumsal uygulamalarından biri olan Slack, değerlemesini iki katına çıkarıyor. Ekip içi iletişimde gerek ortak projeler üzerinde çalışmak gerek komik GIF'ler paylaşmak için e-postadan çok daha kullanışlı bir yöntem sunan Slack, Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre Coatue Management, Horizon Ventures ve Li Ka-Shing'in aralarından bulunduğu yatırımcılardan, 2 milyar doların üzerinde değerlemeyle yatırım alıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Google Ventures ve Kleiner Perkins liderliğindeki turda 1,12 milyar dolarlık değerlemeyle 120 milyon dolar yatırım alan Slack, geçtiğimiz Şubat ayında bir yaşına basmıştı. Slack'in bu tarihte paylaştığı veriler, uygulamanın hızlı büyümesine dikkat çekiyordu. Zira Slack bir yılda günlük aktif kullanıcı sayısının 15 binden 500 bine çıkarmış ve 135 bin ücretli üyeye (Freemium olarak sunulan Slack'in ücretli servisinin fiyatı aylık 6,5 dolar) ulaşmıştı. Bir yılda 12 milyon dolar kalıcı gelir (ARR: Annual Recurring Revenue) elde eden Slack her 11 günde bunun üzerine bir milyon dolar ARR eklediğini söylüyordu. Yani bugün bu sayının 16 milyon dolara yaklaşıyor olması gerekiyor.

TechCrunch'ın konuyla ilgili haberine göre, Slack yeni bir liderle bu büyümesini sürdürmek istiyor. Yani Slack'in CEO'luk görevine kurucu ortağı olan Stewart Butterfield'ın yerine işin operasyonlar tarafında daha aktif rol alacak bir yöneticinin gelmesi de olası.

Yakın zamanda, kurumsal tarafın olmazsa olmazı Windows uygulamasını da yayınlayan Slack'in bu yıl sonunda günlük aktif 2-3 milyon adet çalışan tarafından kullanılacağını ön görüyor Butterfield.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.