Square, kullanıcıların $Cashtag bağlantısıyla para transferi yapmasını sağlıyor

Square, kullanıcıların $Cashtag bağlantısıyla para transferi yapmasını sağlıyor

Ödeme sistemleri alanının en yenilikçi oyuncularından Square, $Cashtag ismini verdiği -bunda Jack Dorsey'nin parmağı olabilir- yeni servisini tanıttı. Servis, para transferi için gerekli bütün angaryadan kurtulup, kullanıcıların kendilerinin oluşturduğu bir bağlantıyla para transferi almasını sağlıyor.

Servis, küçük ve orta ölçekli işletmeler, serbest çalışan sanatçılar (örneğin sokak müzisyenleri), kar amacı gütmeyen kuruluşlar  ya da bireysel kullanıcıların Square ile ödeme almasını kolaylaştırıyor. Square'in 2013 yılında tanıttığı, para transferi servisi Square Cash'in uzantısı olan servisi kullanmak için için dolar işaretiyle başlayan bir kullanıcı adı tanımlamak yetiyor. Böylelikle Cashtag'le ödeme almak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlar Square'in servis sayfası https://cash.me adresiyle özel bir ödeme sayfası oluşturuyor. Örneğin Wikipedia, https://cash.me/$wikipedia; Khan Academy https://cash.me/$khanacademy sayfasından ödemeleri kabul ediyor. Servisle Square Cash uygulamasını kullanmadan da ödeme yapılabiliyor.

Square, öncelikle ABD'de sunmaya başladığı Cashtag için işletmelerden ve diğer kuruluşlardan işlem başına yüzde 1,5 komisyon alıyor. Maliyetin Square'in Register için yüzde 2,75'lik komisyon ücretinden oldukça düşük olması, şirketin Square Cash'in kredi kartları yerine banka kartlarıyla bağlantılanması sağlıyor.

Cashtag, Square'in çok daha popüler bir şekilde kullanılmasını ve sosyal ağlarla bağlantılı kampanyalarda daha fazla görünür hale gelmesini sağlayacak bir uygulama olmasıyla dikkat çekiyor, elbette güvenlik konusunda bir sıkıntı yaratmadığı sürece.

tweet cashtag

Bununla birlikte servis, Square'in rekabet halinde olduğu PayPal'ın kullanıcıların arkadaşlarına isimleriyle doğrudan para göndermesini sağlayan online mobil ödeme sistemi Venmo ve yakın zamanda para transferi hizmeti vermeye başlayacak Facebook Messenger ile rekabetine yeni bir soluk getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.